algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
19°

El Carnet Jove Europeu a les Illes Balears passa a ser gratuït

D’ençà que és gratuït, a principi de 2023, s’ha duplicat el nombre d’expedicions de carnets, passant de 364 al gener de 2022 a 734 a gener de 2023

El Carnet Jove Europeu a les Illes Balears passa a ser gratuït. La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), suprimeix el preu públic de 6 euros per titular per la seva emissió després que s’hagi modificat el decret que regula el Carnet Jove pel qual es desplega parcialment la Llei integral de la joventut.

D’ençà del mes de gener de 2023 en què el Carnet Jove ha passat a ser gratuït, les altes de titulars s’ha incrementat significativament respecte dels mesos anteriors. Si al mes de gener de 2022 es varen expedir 364 carnets, al gener de 2023 se n’han expedit 734, és a dir, s’han duplicat les expedicions.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presentat avui la gratuïtat del servei, en un acte a la plaça del Tub de Palma, amb la directora general d’Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, i el director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), Tià Lliteres. Per Fina Santiago, «en els pressupostos de 2023 es va determinar que el Carnet Jove fos gratuït. Donada la situació d'inflació es va considerar que era oportú donar aquesta gratuïtat i s'ha demostrat que ha estat una mesura encertada perquè les xifres ho demostren. Ara aconseguim que el Carnet Jove sigui més igualitari i equitatiu per a tots els joves de la nostra comunitat autònoma».

Coincidint amb l’Any Europeu de la Joventut el 2022, la Conselleria d’Afers Socials i Esports ha impulsat la Llei de polítiques de joventut de les Illes Balears i a partir de la qual des de l’IBJOVE s’ha considerat fer un canvi de model de gestió del Carnet Jove perquè sigui un servei plenament accessible a tot el jovent de les Illes Balears en igualtat de condicions.

Carnet Jove arriba gairebé als 33.000 titulars a les Illes Balears, que poden gaudir de serveis, avantatges i descomptes a la Comunitat Autònoma, a la resta de comunitats autònomes i a 30 països d’Europa. Compta amb uns 450 descomptes a les Illes Balears.

Els avantatges i descomptes del Pack Jove són a partir del 33% i els diaris van del 10 al 20%. A més, el Carnet Jove està vinculat a una assegurança de viatges internacionals.

El Carnet Jove es pot descarregar a la seva app o a través del web www.carnetjoveillesbalears.org.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.