algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Parlament rebutja demanar al Consell Consultiu que es pronunciï sobre la Llei Menorca Reserva de la Biosfera

El ple del Parlament ha rebutjat aquest dimecres, per 24 vots a favor i 32 en contra, la proposta de demanar al Consell Consultiu que es pronunciï sobre la Llei Menorca Reserva de la Biosfera, que es debat actualment a la seu del legislador autonòmic. La iniciativa, impulsada pel PP, considera necessari sol·licitar el dictamen al Consultiu per resoldre dubtes sobre competències.

Juan Manuel Lafuente ha explicat que l'única intenció en voler sotmetre la llei a dictamen és determinar si una llei sectorial podria afectar en el futur al repartiment de competències, o si podria afectar competències estatals, tal com va demanar la directora de l'Advocacia de la CAIB i exdiputada socialista. En tot cas, ha afirmat que si el Consell Consultiu s'hagués pronunciat a favor dels plantejaments de la llei, el PP li hauria ofert el seu suport, i ha criticat el Govern de voler-se «apuntar-se el titular d'haver aprovat la llei».

Sobre aquest assumpte, el diputat de Més per Menorca Josep Castells ha recordat que el suposat informe de l'advocacia pública mai no va existir, «sinó que era un esborrany». La diputada del PSIB Pilar Carbonero ha criticat que la intenció última del PP amb aquesta reclamació sigui endarrerir l'aprovació de la llei. Alhora, Unides Podem ha acusat el PP de demanar l'informe al Consell Consultiu perquè la llei «va en contra de la seva manera de pensar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.