muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
12°

La festa del Quarteró dedicada a les Collidores de Bunyola reuneix centenars de persones a Raixa

Aquest diumenge ha tengut lloc la festa del Quarteró, organitzada per l'Escola de Ball de Bunyola i que està emmarcada dins les celebracions i homenatges a les collidores d'oliva que reivindiquen la figura d'aquest col·lectiu que és Medalla d'Honor i Gratitud del Consell de Mallorca.

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías, ha destacat el fet que durant més de tres dècades s'hagi mantengut una celebració que durant els segles passat marcava el final de la Collita. En aquell moment els propietaris de les finques de Bunyola oferia una festa a les dones que havien collit olives a les seves possessions.

Garcías ha destacat que el muncipi de Bunyola és en el qual més collidores s'han trobat i ha agraït la feina feta per la investigadora Bàrbara Suau, i també la col·laboració del batle de Bunyola, Andreu Bujosa.

Des de l'any 1993 per l'Escola de Ball de Bunyola amb la col·laboració de l'Ajuntament de Bunyola va recuperar aquesta festa en la qual es menjava arengades, olives, oli i vi.

El Consell de Mallorca, que des del gener del 2022 va posar en marxa una campanya de recerca i de reconeixement a les collidores d'oliva de Mallorca, enguany ha cedit les dependències de Raixa per a celebrar-hi, una vegada més la festa del Quarteró a la qual han participat centenars de persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.