algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.71°
10°

L'APAEMA treballa en un projecte pioner per millorar les explotacions ramaderes ecològiques de Mallorca

L'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) va iniciar el juliol del passat 2022 la seva participació en un projecte estatal de maneig holístic d'animals, PASTURE+. L'objectiu principal és assolir la viabilitat econòmica, social i ambiental de les explotacions ramaderes ecològiques de Mallorca.

En aquest projecte, que està previst que finalitzi el desembre de 2025, hi participen
finques ecològiques d'Extremadura, Almeria, País Basc i Mallorca per estudiar la implementació d'un model de gestió ramader que ajudi a combatre el canvi climàtic i que permeti, també, la diferenciació d'aquests productes al mercat.

A casa nostra hi participen 10 finques d'oví de carn i 2 de boví de carn, sòcies d'APAEMA i que sumen en conjunt una superfície de quasi 700 ha. El pressupost total del projecte
a Mallorca és de 240.000 €.

El nom formal del projecte és 'Productes ramaders que restauren el capital
natural, mitiguen el canvi climàtic i promouen el desenvolupament rural', i, a Mallorca, treballa en la implementació de pastures permanents i la disminució de labors de la terra que danyen l'estructura i qualitat del sòl.

Els resultats obtinguts de comparar sistemes de pasturatge rotacional amb sistemes de pasturatge continu —els més habituals ara per ara a Mallorca— per estudiar-ne la viabilitat, es quantificaran a través de l'EOV (Estandard Outcome Verification).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.