cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

El Govern multa els supermercats Aldi, Lidl, Dia i Aserceli (El Corte Inglés) per vendre tortells de Reis amb nata falsa

El Govern ha multat les cadenes de supermercat Aldi, Lidl, Dia i el fabricant Aserceli per haver comercialitzat tortells de Reis amb el reclam d'estar farcits de nata, quan, en realitat, estaven fets d'altres ingredients.

Facua-Consumidors en Acció va posar les denúncies per publicitat enganyosa i per vulnerar la normativa europea en matèria d'etiquetatge.

Aserceli --que distribueix els seus productes a altres cadenes com El Corte Inglés-- i el supermercat Aldi han estat multats amb 11.000 euros; la cadena Dia, amb 8.800 euros, i Lidl, amb 5.500. Les empreses han reconegut les infraccions i han abonat l'import a la Direcció General de Consum del Govern.

En l'expedient sancionador, el Govern explica que aquestes empreses comercialitzaven els tortells «d'una forma que feia confondre el consumidor, en figurar a l'etiqueta la paraula 'nata'». Però els productes en qüestió estan fets a base de greixos vegetals i altres substàncies. El problema no eren els ingredients, sinó l'etiquetatge.

En concret, els tortells d'Aldi, Dia i Lidl no tenien ni un gram de nata, mentre que els d'Aserceli en tenien un petit percentatge, però mesclat amb un preparat de greixos vegetals a base d'oli de palma.

A més de les illes Balears, l'associació Facua també va posar denúncies a Catalunya, Andalusia i Madrid. Però cap d'aquestes administracions han informat d'haver iniciat les sancions

'Gust de nata' sí que s'admet

La majoria d'empreses que fabriquen tortells amb ingredients que no són nata, els etiqueten amb el nom genèric de 'tortell de Reis' o amb l'afegit 'gust de nata'. En aquest cas, correspon al consumidor llegir l'etiqueta per saber quins ingredients duu el producte.

El problema, diu FACUA, és quan l'etiquetatge anuncia que està farcit de nata i, en realitat, no porta l'ingredient. Això, segons la llei espanyola de Competència Deslleial i el reglament europeu 1169/2011 sobre la informació alimentària, és objecte de sancions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xelor, fa dervers d'un any
Esto, se mire como se mire, es un crimen. Y más en productos que van directamente a la boca de niños pequeños. Róbame en el peso, róbame a la butxaca, pero nunca a la calidad. Las sanciones se me antojan ridículas; es más se les debería quitar para siempre la posibilidad de fabricar nada. La calidad es sagrada. Si es nata, debe ser nata y no sucedáneos, que vete a saber que son o de donde proceden. Por lo tanto, ¿elaborado industrial? ¡No, gracias!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente