nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

El Lobby de Dones reclama prioritzar la lluita contra els feminicidis

El Lobby de Dones ha reclamat aquest dilluns que enguany la lluita contra la violència masclista sigui una «absoluta prioritat» després de deixar enrere un 2022 amb xifres «inassumibles» de feminicidis. L'organització ha indicat com una «urgència» d'analitzar els errors comesos pel sistema davant casos d'assassinat de dones denunciants de violència de gènere.

Esperança Bosch, integrant de l'entitat, ha instat a investigar i treballar amb les dades i indicadors que oferesquin pistes sobre la problemàtica, al mateix temps que ha reclamat una major dotació econòmica per a lluita contra la violència masclista, millorar la preparació dels agents dels Cossos i Forces de Seguretat que treballen aquesta matèria i treballar en la prevenció. «No cercam culpables, perquè naturalment el culpable primer és l'assassí, però volem trobar solucions», ha afegit.

Bosch ha qualificat el 2022 com un any ambivalent en matèria de violència masclista i ha insistit que es tracta d'un problema «estructural», i no una mera suma de casos. «Té lloc dins d'una societat patriarcal que, lluny de desaparèixer, es va rearmant amb la complicitat de determinats grups polítics i socials i alguns altaveus mediàtics que alimenten un antifeminisme no sols caspós i profundament misogin, sinó molt perillós», ha afegit l'associació en un comunicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa dervers d'un any
Si TOTA la societat volgués, ja estaria mig solucionat. No parlar, ni voler amistats amb aquest tipus de mascles, marginar.los socialment... No fer.ho, es motiu per creure que al seu fons és semblant a ells. I això, estimats, vulguis o no, les fa còmplice de la seva violència. Massa gent hi està implicada. Tenim mooolts de fariceus pel carrer.
Valoració:3menosmas
Per Carme, fa dervers d'un any
No m'agrada la paraula 'feminicidi', trob que li resta gravetat al fet, és gairebé un eufemisme. S'ha de dir amb totes les lletres: ASSASSINAT DE DONES.
Valoració:9menosmas
Per Joanet, fa dervers d'un any
Tenen raó. Lluitar contra la violència masclista és una prioritat. Però em sorprèn que havent promogut des de fa anys el llenguatge que en diuen (falsament) "inclusiu", que havia de ser la solució a tot el problema del maltractament de la dona, el fracàs sigui tan absolut. Tot això del "tots i totes", "els nins i nines", "la ciutadania", etc. només serveix per a destrossar la llengua, però d'utilitat pràctica en la igualtat i el respecte entre totes les persones, dones i homes, no en té gens, els fets ho demostren. Reconeixeu-ho i preneu mesures eficaces, i no d'estètica ridícula. La discriminació i el maltractament no són una qüestió lingüística, sinó cultural i educativa.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente