cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 7.68°

Comissions Obreres convoca una vaga del personal d'AENA en reclamació d'un complement salarial

207523
Un grupo de personas sostienen banderines en una manifestación convocada por el primer día de huelga en el sector siderometalúrgico, a 2 de junio de 2022, en Santander, Cantabria (España). CCOO de Industria, UGT FICA y USO Industria inician hoy una huelga indefinida ante el "inmovilismo y la falta de propuestas" de la patronal. Los sindicatos lamentan que la única novedad en la mediación celebrada el pasado 30 de mayo en el Organismo para la Resolución Extrajudicial de Conflictos Laborales ha sido la presencia en la reunión de un representante de la Junta Directiva de Pymetal, la patronal que negocia el convenio del sector del metal, y de una de sus asesoras jurídicas. Pero, tras volver a acabar sin acuerdo la cita, se mantiene la convocatoria de huelga indefinida. 02 JUNIO 2022;SANTANDER;CANTABRIA;HUELGA;SECTOR SIDEROMETALÚRGICO Juan Manuel Serrano Arce / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 02/6/2022 | Juan Manuel Serrano Arce / Europa Press

El sindicat Comissions Obreres ha expressat aquest divendres la seva indignació per la falta de resposta de les empreses del grup AENA davant l'exigència per part dels sindicats del complement salarial de productivitat. Segons ha explicat el sindicat en una nota de premsa, duen mesos sol·licitant la recuperació de la paga a les mercantils conformants del grup que, excepte l'any de pandèmia, els treballadors percebien des de fa temps.

«El trànsit aeri ha recuperat o superat nivells de 2019, el repartiment de dividends als accionistes privats també està autoritzat i els treballadors del grup Aena exigim, per tant, la recuperació del que ens correspon», han insistit. El sindicat afegeix que, «malgrat les bones paraules de les empreses i del Ministeri de Transports, el retard per a arribar a l'acord està produint molta intranquil·litat als treballadors i als sindicats presents en la taula de negociació».

A més, han recordat que ja tenien prevista una vaga amb aquests motius per al pont de desembre, que no s'ha realitzat «per la paraula del propi Ministeri per a solucionar el problema, que segueix sense fer-se». Comissions Obreres ha assegurat que no permetran que continuï demorant-se la resposta i ha informat que registraran, la setmana vinent, una convocatòria de vaga per a les festes nadalenques, que continuarà els primers mesos de 2023, inclosa Setmana Santa, i que afectarà tot el personal de l'aeorport dependent d'AENA.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.