bruma
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern analitza amb consells i Ajuntament de Palma la gratuïtat del transport públic per l'any 2023

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha analitzat, aquest dimecres, amb els consells insulars i l'Ajuntament de Palma la tramitació de la gratuïtat del transport públic per a 2023. La Conselleria ha indicat que es tracta de la primera reunió entre el Consell d'Eivissa, el Consell de Menorca, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma per a negociar aquest afer.

Segons ha informat la Conselleria, l'administració autonòmica ha treballat amb el Ministeri de Transports en l'articulació del sistema i de la transferència d'aquesta aportació econòmica. Així doncs, l'Estat farà arribar el pressupost a la CAIB, i serà el Govern qui posteriorment transferirà els recursos als diferents consells.

Quant a l'EMT, competència de l'Ajuntament de Palma, està previst incloure la gratuïtat d'aquest servei dins del conjunt de mesures, de manera que tots els sistemes de transport de les illes tinguin les mateixes condicions de gratuïtat. La Conselleria ha recordat que la distribució per a Mallorca inclou tota la xarxa, tant autobusos urbans de l'EMT com autobusos interubans, tren i metro.

A la reunió també s'han abordat els criteris de repartiment dels 43 milions d'euros entre consells, Ajuntament de Palma i Govern, amb l'objectiu de repartir-lo vetllant per l'interès general i en funció del nombre d'usuaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.