cielo claro
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els sindicats de país tornen a arrasar a les eleccions d'educació

L'STEI ha guanyat per desena vegada consecutiva les eleccions sindicals del personal docent no universitari a les Illes Balears. La Intersindical de les Illes Balears, a més, ha tornat a ser la primera força a les tres juntes de personal: Mallorca, Menorca i Pitiüses.

A l'ensenyament públic, el sindicalisme de la terra continua amb una força implacable. Així, la suma de STEI, Alternativa, UOB i SIAU genera una majoria sindical del 61% al conjunt de les Balears. En el cas de les Pitiüses, aquest percentatge arriba al 65%.

El sindicat revelació de la jornada ha estat SIAU, amb el 12% dels vots a tot l'arxipèlag. Tot i això, ha quedat a les portes d'obtenir el 10% dels delegats que li permetrien entrar a la Mesa Sectorial, l'àmbit de negociació. Alternativa tampoc ha arribat al mínim necessari.

Amb aquests resultats, la Mesa Sectorial estarà formada per STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear i UGT, que s'ho han guanyat amb el nombre de delegats obtinguts. I també hi accedirà CCOO, per les prerrogatives que concedeix la Llei orgànica de llibertat sindical a les centrals del bisindicalisme espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa devers d'un mes
Els que voten sindicats com CCOO, UGT i ANPE simplement són espanyolistes. Molts segurament són nacionalistes banals, simplement pensen en clau espanyola per "normalitat de tota la vida", sense cap necessitat de considerar-se espanyolistes ni fer apologia de símbols de l'ocupació. Si no xerren un poc en castellà s'embafen d'excés de mallorquinitat, i no tenen ni la més remota idea de com xerrar en català a qualcú que ha dit cosa en castellà o li veuen cara de ser de fora. Consideren (ho verbalitzin o no) que tot allò que se surt del marc mental que emana de Madrid és tancat i cosa de radicals.

Són minoritaris, per sort, però els instituts són plens de gent així. Per això molts alumnes surten de l'institut xerrant castellà i castellorquí, amb sort.
Valoració:0menosmas
Per Jomateix, fa 2 mesos
@Torre el 10% dels delegats/des sindicals (d’un total de 89) és el que dóna accés a la mesa sectorial d’educació. Només per informar.
Valoració:0menosmas
Per Ma.A.Munar, fa 2 mesos
Quins són aquests sindicats de dretes??
Valoració:0menosmas
Per Xaume, fa 2 mesos
Qui ha pagat ses coques
Valoració:1menosmas
Per Verdura, fa 2 mesos
Tothom sap que els professors ens venem per un bocí de coca de verdura.
Si aquesta és l'anàlisi que són capaços de fer alguns companys els hi diria q enlloc d'insultar la intel·ligència es dediquin a fer autocrítica.
Valoració:0menosmas
Per Torre, fa 2 mesos
UGT no ha tret el 10% a totes les illes!! També entra a mesa per prereogativa…
Valoració:-1menosmas
Per Cati Mari, fa 2 mesos
Alguns sindicats que cobren molt de l’estat sense fer res pel professorat només aparèixen amb coquetes uns dies abans de les eleccions i durant tots els altres anys no fan res. El que no entenc com professors es poden deixar comprar per aquesta pràctica i els suborns del mateix dia perquè vagin a votar si no ho han fet. Menys alliberats i haurien d’estar fent feina per poder saber què és ensenyar.
Valoració:3menosmas
Per inca, fa 2 mesos
Enhorabona als sindicats del país que han fet bons resultats. Així i tot, els "suborns" dos cops o tres de cert sindicat dretà presentant-se als centres amb coques de verdura i coques de patata a rompre, i les telefonades un a un durant el dia electoral als seus afiliats, sembla que ha funcionat. Ai aquestes pràctiques recorden a cert partit polític a les eleccions autonòmiques...
Valoració:17menosmas
Per xisca, fa 2 mesos
Enhorabona. Ho deveu fer bastant bé!!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente