cielo claro
  • Màx: 22.13°
  • Mín: 13.54°
21°

Els sindicats de país tornen a arrasar a les eleccions d'educació

L'STEI ha guanyat per desena vegada consecutiva les eleccions sindicals del personal docent no universitari a les Illes Balears. La Intersindical de les Illes Balears, a més, ha tornat a ser la primera força a les tres juntes de personal: Mallorca, Menorca i Pitiüses.

A l'ensenyament públic, el sindicalisme de la terra continua amb una força implacable. Així, la suma de STEI, Alternativa, UOB i SIAU genera una majoria sindical del 61% al conjunt de les Balears. En el cas de les Pitiüses, aquest percentatge arriba al 65%.

El sindicat revelació de la jornada ha estat SIAU, amb el 12% dels vots a tot l'arxipèlag. Tot i això, ha quedat a les portes d'obtenir el 10% dels delegats que li permetrien entrar a la Mesa Sectorial, l'àmbit de negociació. Alternativa tampoc ha arribat al mínim necessari.

Amb aquests resultats, la Mesa Sectorial estarà formada per STEI Intersindical, ANPE, Unió Obrera Balear i UGT, que s'ho han guanyat amb el nombre de delegats obtinguts. I també hi accedirà CCOO, per les prerrogatives que concedeix la Llei orgànica de llibertat sindical a les centrals del bisindicalisme espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xec, fa dervers d'un any
Els que voten sindicats com CCOO, UGT i ANPE simplement són espanyolistes. Molts segurament són nacionalistes banals, simplement pensen en clau espanyola per "normalitat de tota la vida", sense cap necessitat de considerar-se espanyolistes ni fer apologia de símbols de l'ocupació. Si no xerren un poc en castellà s'embafen d'excés de mallorquinitat, i no tenen ni la més remota idea de com xerrar en català a qualcú que ha dit cosa en castellà o li veuen cara de ser de fora. Consideren (ho verbalitzin o no) que tot allò que se surt del marc mental que emana de Madrid és tancat i cosa de radicals.

Són minoritaris, per sort, però els instituts són plens de gent així. Per això molts alumnes surten de l'institut xerrant castellà i castellorquí, amb sort.
Valoració:1menosmas
Per Jomateix, fa dervers d'un any
@Torre el 10% dels delegats/des sindicals (d’un total de 89) és el que dóna accés a la mesa sectorial d’educació. Només per informar.
Valoració:0menosmas
Per Ma.A.Munar, fa dervers d'un any
Quins són aquests sindicats de dretes??
Valoració:0menosmas
Per Xaume, fa dervers d'un any
Qui ha pagat ses coques
Valoració:1menosmas
Per Verdura, fa dervers d'un any
Tothom sap que els professors ens venem per un bocí de coca de verdura.
Si aquesta és l'anàlisi que són capaços de fer alguns companys els hi diria q enlloc d'insultar la intel·ligència es dediquin a fer autocrítica.
Valoració:1menosmas
Per Torre, fa dervers d'un any
UGT no ha tret el 10% a totes les illes!! També entra a mesa per prereogativa…
Valoració:-1menosmas
Per Cati Mari, fa dervers d'un any
Alguns sindicats que cobren molt de l’estat sense fer res pel professorat només aparèixen amb coquetes uns dies abans de les eleccions i durant tots els altres anys no fan res. El que no entenc com professors es poden deixar comprar per aquesta pràctica i els suborns del mateix dia perquè vagin a votar si no ho han fet. Menys alliberats i haurien d’estar fent feina per poder saber què és ensenyar.
Valoració:3menosmas
Per inca, fa dervers d'un any
Enhorabona als sindicats del país que han fet bons resultats. Així i tot, els "suborns" dos cops o tres de cert sindicat dretà presentant-se als centres amb coques de verdura i coques de patata a rompre, i les telefonades un a un durant el dia electoral als seus afiliats, sembla que ha funcionat. Ai aquestes pràctiques recorden a cert partit polític a les eleccions autonòmiques...
Valoració:17menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Enhorabona. Ho deveu fer bastant bé!!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente