muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

Els sanitaris de les Balears que no vulguin practicar l'eutanàsia s'inscriuran en un registre confidencial

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns el Decret regulador de la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació de l'Ajuda per a Morir i del Registre de professionals sanitaris objectors de consciència a l'eutanàsia de les Illes Balears, en què s'inscriuran els professionals que no vulguin participar a la pràctica de la mateixa.

Aquest decret modifica i completa la regulació organitzativa vigent fins ara i substitueix el decret de 3 de maig de 2021, dictat amb caràcter urgent i provisional per a garantir la posada en marxa de la prestació en els terminis que marcava la Llei de regulació de l'eutanàsia, que s'havia aprovat dos mesos abans. Aquest text encara no regulava el registre d'objectors, tot i que l'objecció sempre s'ha pogut exercir.

Així, el Decret aprovat aquest dilluns, al capítol III, recull específicament la creació del Registre i la seva finalitat, el procediment dinscripció i les dades que hi han de constar, a més de les persones que hi poden accedir.

El text especifica també que el Registre no té caràcter públic i se sotmet a principis de estricta confidencialitat. La inscripció i la baixa són voluntàries i es poden sol·licitar en qualsevol moment.

S'hi han d'inscriure les declaracions que formulin les persones objectores de les Balears, tant en l'àmbit públic com privat, directament implicades en la prestació de l'ajuda per a morir, que manifestin el rebuig a participar en la prestació de l'ajuda. S'entén que són professionals sanitaris implicats directament el personal mèdic, el personal d'infermeria, el personal titulat en psicologia i el personal farmacèutic.

Pel que fa a la regulació de la Comissió de Garantia i Avaluació del Dret a la Prestació de l'Ajuda per a Morir, s'obre la possibilitat d'incrementar el nombre de membres i ampliar-ne els perfils professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Res de nou,, fa dervers d'un any
S'han de declarar objectors de consciència, si no volen dur a terme aquests tipus d'actes mèdics. Ben igual que als avortaments o a l'extracció d'òrgans per porsteriors transplantaments.
Res de nou.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente