algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Col·legi d'Advocats de les Balears aprova el seu nou estatut

Els col·legiats que varen assistir a la Junta General Extraordinària celebrada aquest dilluns en el Col·legi d'Advocats de les Balears (Icaib) varen aprovar per àmplia majoria el projecte de nou estatut proposat per l'òrgan de govern col·legial i que regirà el funcionament de la corporació en els pròxims anys.

L'Icaib ha indicat que en concret, i després de l'exposició de les dues úniques esmenes presentades al text, la proposta estatutària va ser ratificada íntegrament pel 97,27 per cent dels vots, front del 2,72 per cent que van votar en contra del nou estatut.

El nou text, que se sotmetrà al Consell General de l'Advocacia espanyola i a l'Administració de les Balears, respon a la recent entrada en vigor del nou Estatut General de l'Advocacia Espanyola i, per tant, introdueix novetats en aspectes com la deontologia i el règim disciplinari, entre altres aspectes.

Una altra novetat és la incorporació, per primera vegada, de la possibilitat del vot telemàtic en les eleccions als càrrecs de la Junta de Govern de l'entitat col·legial, per al que el sistema que s'estableixi «haurà de ser segur i senzill a fi que els electors puguin votar des de qualsevol lloc i en qualsevol dispositiu amb connexió a Internet, garantint la identitat de la persona que vota, la confidencialitat del vot emès i la integritat dels resultats».

En la Junta General Extraordinària es va sotmetre també a votació el canvi de la denominació de la corporació pel de Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de les Balears, proposta que va ser rebutjada per més del 92 per cent dels assistents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.