nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

La festa de Tots Sants omple els cementeris de visitants i les floristeries exhaureixen les flors

205935

Floristes de Palma han assegurat que enguany es viu «una gran campanya» de Tots els Sants, arribant a esgotar material en alguns establiments, especialment per haver estat una temporada més espaiada en el temps, d'aproximadament cinc dies.

«Hi ha hagut molta feina, així com normalment la campanya començava el 30 o el 31 d'octubre, enguany ha començat el 28; hem acabat tot el material», ha explicat en declaracions a Europa Press Rafael, de Motivacions Art Floral, que ha xifrat en un 50 per cent l'augment en les vendes d'enguany respecte a 2021.

«En pandèmia es va vendre molt poc, l'any passat ja es va començar a vendre més i enguany haurem pujat un 50 per cent, hem tengut molta gent», ha ressaltat, atribuint aquest augment a la «comoditat» del client. «Abans la gent es feia els seus rams i anava al cementeri, però ara venen a la botiga a comprar», ha indicat.

Per part seva, des de Floristeria Natalia han afirmat que la temporada actual «està anant millor que l'any passat» i s'ha notat que «la gent té més ganes de comprar», alhora que han assenyalat que, en coincidir amb un pont, s'ha començat a vendre abans.

El local Flores Marga també ha experimentat que les vendes «estan augmentant bastant». Així, ha detallat que al principi tenien previsió que la campanya de 2022 fos igual a la de l'any passat, però ha començat abans. «Hem hagut de tornar a demanar gènere», ha insistit.

«S'ha venut més del que esperàvem, enguany la campanya està durant cinc dies; hem esgotat estoc», ha indicat per la seva part el propietari de Kike Flowers, que ha previst que el dia de major venda sigui el mateix 1 de novembre.

Despesa mitjana de 35 euros

Quant a la despesa mitjana d'aquesta campanya de Tots Sants, els floristes han coincidit que està sent d'aproximadament 35 euros per persona, encara que amb diferències segons el tipus de client.

A més, s'està optant per flors «amb més disseny, que surtin una mica d'allò més típic», ha assegurat Rafael, de Motivacions Art Floral, encara que les roses, els clavells i els lliris solen dominar la campanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.