El català també és 'La llengua de les estrelles': l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) ha organitzat una activitat, amb aquest títol, en la qual s’explicarà als participants el cel de Mallorca, amb observacions astronòmiques en persona. S’orienta principalment a ensenyants, dinamitzadors i divulgadors, si bé és oberta a tots els públics. Tendrà lloc aquest divendres, 21 d'octubre, a les Cases de Galatzó (Calvià) i divendres següent, 28, a la Marina de Llucmajor, i la participació és gratuïta; només se n’ha de fer la reserva a la web www.imce.es.
Cadascuna de les sessions consta d’una part teòrica de coneixements relacionats amb l’astronomia, amb la seva terminologia corresponent en català, i una de pràctica, amb observació del cel, bé a vista d’ull, bé amb telescopi. A la jornada de dia 21 es proporcionaran indicacions per a construir alguns instruments astronòmics bàsics, com una ballesta o un comptador d’estels, que s’utilitzaran dia 28.
La iniciativa compta amb el suport de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern (Direcció General de Política Lingüística), l’Ajuntament de Calvià i la Universitat de les Illes Balears, entre d’altres entitats.
El propòsit de ‘La llengua de les estrelles’, segons l’IMCE, consisteix en «difondre l’ús del català en àmbits com és el de la divulgació científica en un context de lleure. Es pretén crear un espai de divulgació en el qual la ciència i la llengua conflueixin, i familiaritzar-nos amb el cel que podem veure a les nostres illes. Es tracta d’una aproximació al món de l’astronomia dirigida a tots els públics, des d’una òptica rigorosa i alhora original».