algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 18°
28°

'Parelles lingüístiques', el programa de Voluntariat Lingüístic d'Eivissa per avesar la gent a parlar el català amb naturalitat

L'Ajuntament d'Eivissa i l'Institut d'Estudis Eivissencs reprenen un any més el programa de Voluntariat Lingüístic al municipi d'Eivissa, un recurs molt sol·licitat per les persones interessades a parlar la llengua catalana de manera fluida i segura.

El voluntariat lingüístic, que s'iniciarà de nou durant aquest mes d'octubre, té uns objectius clars: augmentar l'ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l'expressió oral; que els catalanoparlants s'avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l'intercanvi entre les diferents cultures.

L'activitat central del programa és fer parelles lingüístiques: es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l'han començat a aprendre i el volen practicar. Les dues persones adquireixen el compromís de trobar-se regularment per a parlar de manera relaxada i tranquil·la de temes diversos.

No es tracta d'un curs de català, no hi ha voluntat acadèmica. Es vol que els participants s'avesin a fer servir el català amb naturalitat. Poden inscriure's totes persones que vulguin practicar el català i en tinguin ja uns coneixements mínims, i tots els catalanoparlants que volem contribuir que els nouvinguts practiquin la nostra llengua i la facin seva. Les persones interessades hauran d'emplenar un formulari d'inscripció que es troba a la pàgina web de l'Institut d'Estudis Eivissencs (http://estudiseivissencs.cat/voluntari-linguistic/) amb les dades personals, la disponibilitat horària, i els interessos, de manera que es puguin ajuntar una persona voluntària amb una d'aprenent en funció de la seva disponibilitat i preferències (per horaris, interessos...).

A partir de la presentació que faci l'IEE, la parella lingüística decidirà on i quan es troba i gaudiran amb l'orientació de la dinamitzadora lingüística, que s'encarregarà d'acompanyar les parelles durant el programa, així com d'organitzar activitats culturals i trobades conjuntes per a avaluar el transcurs de l'activitat.

Com a novetat d'aquest any, les parelles que ho prefereixin podran utilitzar la seu de l'Institut d'Estudis Eivissencs com a punt de trobada per parlar amb la seva parella.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al cabrum no l'interessen aquestes activitats, fa dervers d'un any
A Eivissa se l'han feta seva els forasters. El dia menys pensat el "Gobierno de España"deixarà d'inclourer-la en les Iles Balears i la ficarà a la comunitat de Múrsia, d'Andalusia o tal vegada de Madrid. I tanta culpa ténen els forasters, que se'n han anat a viure allà i que no respecten res del que és propi d'Eivissa ni els interessa res més que guanyar doblers i divertir-se, com tolerants, callats i pacífics son els eivissencs de socarrel. I així, a lo bèstia, ,mancat de t completament de sensibilitat ni de respecte i sense aportar res ni saber comportar-se amb els seus anfitrions, els vinguts de fora se van fet els amos de per tot allà a on trepitgen, si els vertaders amos de la terra no els posen al seu lloc.
Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any
S’illa d’Eivissa està dividida en cinc municipis. M’agradaria sebre per què es de Vila és s’únic que col·labora en aquesta iniciativa
Valoració:6menosmas
Per Encara?, fa dervers d'un any
Som a l'any 2022 i encara estam pendents de les parelles lingüístiques! El català a Eivissa fa les darreres i no tenen altra ocurrència que la d'activar un projecte que deu tenir 30 anys. Està ben clar allà on som després d'anys i panys de projectes fracassats. Calen idees noves, bon govern i coratge, coses que ara ens manquen.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente