nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
13°

'Parelles lingüístiques', el programa de Voluntariat Lingüístic d'Eivissa per avesar la gent a parlar el català amb naturalitat

L'Ajuntament d'Eivissa i l'Institut d'Estudis Eivissencs reprenen un any més el programa de Voluntariat Lingüístic al municipi d'Eivissa, un recurs molt sol·licitat per les persones interessades a parlar la llengua catalana de manera fluida i segura.

El voluntariat lingüístic, que s'iniciarà de nou durant aquest mes d'octubre, té uns objectius clars: augmentar l'ús social de la nostra llengua; crear un marc en què els no catalanoparlants puguin practicar la llengua, i adquirir així seguretat i millorar l'expressió oral; que els catalanoparlants s'avesin a parlar en català als nouvinguts, i fomentar la convivència i l'intercanvi entre les diferents cultures.

L'activitat central del programa és fer parelles lingüístiques: es posen en contacte persones que parlen català amb altres que l'han començat a aprendre i el volen practicar. Les dues persones adquireixen el compromís de trobar-se regularment per a parlar de manera relaxada i tranquil·la de temes diversos.

No es tracta d'un curs de català, no hi ha voluntat acadèmica. Es vol que els participants s'avesin a fer servir el català amb naturalitat. Poden inscriure's totes persones que vulguin practicar el català i en tinguin ja uns coneixements mínims, i tots els catalanoparlants que volem contribuir que els nouvinguts practiquin la nostra llengua i la facin seva. Les persones interessades hauran d'emplenar un formulari d'inscripció que es troba a la pàgina web de l'Institut d'Estudis Eivissencs (http://estudiseivissencs.cat/voluntari-linguistic/) amb les dades personals, la disponibilitat horària, i els interessos, de manera que es puguin ajuntar una persona voluntària amb una d'aprenent en funció de la seva disponibilitat i preferències (per horaris, interessos...).

A partir de la presentació que faci l'IEE, la parella lingüística decidirà on i quan es troba i gaudiran amb l'orientació de la dinamitzadora lingüística, que s'encarregarà d'acompanyar les parelles durant el programa, així com d'organitzar activitats culturals i trobades conjuntes per a avaluar el transcurs de l'activitat.

Com a novetat d'aquest any, les parelles que ho prefereixin podran utilitzar la seu de l'Institut d'Estudis Eivissencs com a punt de trobada per parlar amb la seva parella.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Al cabrum no l'interessen aquestes activitats, fa 2 mesos
A Eivissa se l'han feta seva els forasters. El dia menys pensat el "Gobierno de España"deixarà d'inclourer-la en les Iles Balears i la ficarà a la comunitat de Múrsia, d'Andalusia o tal vegada de Madrid. I tanta culpa ténen els forasters, que se'n han anat a viure allà i que no respecten res del que és propi d'Eivissa ni els interessa res més que guanyar doblers i divertir-se, com tolerants, callats i pacífics son els eivissencs de socarrel. I així, a lo bèstia, ,mancat de t completament de sensibilitat ni de respecte i sense aportar res ni saber comportar-se amb els seus anfitrions, els vinguts de fora se van fet els amos de per tot allà a on trepitgen, si els vertaders amos de la terra no els posen al seu lloc.
Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa 2 mesos
S’illa d’Eivissa està dividida en cinc municipis. M’agradaria sebre per què es de Vila és s’únic que col·labora en aquesta iniciativa
Valoració:5menosmas
Per Encara?, fa 2 mesos
Som a l'any 2022 i encara estam pendents de les parelles lingüístiques! El català a Eivissa fa les darreres i no tenen altra ocurrència que la d'activar un projecte que deu tenir 30 anys. Està ben clar allà on som després d'anys i panys de projectes fracassats. Calen idees noves, bon govern i coratge, coses que ara ens manquen.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente