cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°

El Consell ha inspeccionat enguany 1.651 establiments turístics de Mallorca

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, ha duit a terme 1.651 inspeccions a establiments turístics entre el 1r de gener i el 31 d’agost. Des de principi d’any, la institució insular és l’òrgan competent en ordenació turística, quan va rebre les competències del Govern. Des de llavors, s’encarrega de les tasques d’ordenació turística, d’inspecció i de sanció.

Enguany, fins ara s’han executat 1.651 inspeccions a establiments de tot Mallorca. 1.165 de les quals han estat a allotjaments turístics, i d’aquestes, 791 a habitatges turístics. La resta s’han fet a intermediaris turístics (276) i a restauració i establiments d’entreteniment (176), entre d’altres. Aquestes inspeccions han suposat 439 actes d’infracció, que s’han traspassat al servei de sancions. Pel que fa als municipis amb més inspeccions, la majoria s’han executat a les zones més turístiques de l’illa, com per exemple Palma (624), Calvià (160), Llucmajor (120), Pollença (70), Alcúdia (69), Santanyí (64), Santa Margalida (46) o Sóller (46).

Del total de les 439 actes d’infracció, 350 s’han obert a allotjaments turístics. Durant aquestes inspeccions s’han detectat 155 allotjaments turístics il·legals. La resta d’actes a allotjaments són, la majoria, per sobrecomercialització. El total d’actes d’infracció es completen amb 57 a restauració i establiments d’entreteniment i 14 a intermediaris turístics.

El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha afirmat que «hem de lluitar contra l’activitat il·legal als allotjaments turístics, un dels principals problemes en el sector a Mallorca. Des del Consell no escatimarem esforços per acabar amb aquesta xacra».

El Consell té en marxa un servei perquè la ciutadania pugui informar si té el coneixement o la sospita d’alguna oferta turística il·legal que s’ofereixi a Mallorca. Les denúncies es poden fer arribar al correu electrònic inspeccioturisme@conselldemallorca.net, i totes s’investiguen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa dervers d'un any
Vergonyós que afavoreixin els hotelers I prohibeixin llogar les cases vora mar a gent tranquil.la.
Valoració:-2menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any
Molt bona feina que tots esperam de l'administració i que dubtàvem es dugués a terme. Enhorabona i a continuar així.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente