algo de nubes
  • Màx: 12.83°
  • Mín: 7.77°
13°

Les Balears editen prop de 20.000 llibrets per a facilitar als nouvinguts un primer contacte amb el català

La Direcció General de Política Lingüística ha reeditat el material 'A l’abast', adreçat a nouvinguts i visitants per a facilitar-los un primer contacte amb la llengua catalana. Es tracta d’un material publicat originalment el 2001 pel COFUC (actualment, Institut d’Estudis Baleàrics) que va donar molt bon resultat pel que fa a l’acollida i l’arrelament a les Illes Balears. Amb la reedició, s’ha ampliat el nombre de llengües en què s’ofereix i se n’ha actualitzat el contingut.

El llibret s’ha publicat en 14 llengües, tenint en compte les que tenen més presència a les Illes Balears. Així, hi ha edició en anglès, xinès, castellà, àrab, alemany, francès, italià, portuguès, romanès, wòlof, búlgar, amazic, rus, ucraïnès i èuscar. El material es complementa amb la versió oral dels textos en català, que es poden sentir al web alabast.caib.cat amb veus masculina i femenina.

En total, se n’han imprès 18.250 exemplars, que es distribuiran a tot l’arxipèlag, atenent a la procedència de la població immigrada. Es facilitaran a centres escolars, centres d’atenció de persones nouvingudes, associacions de persones immigrades, ONG i els ajuntaments i consells insulars que ho sol·licitin.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha remarcat la necessitat de les polítiques d’acollida atenent «a la diversitat existent actualment a les Illes Balears» i entenent que la llengua catalana ha de ser «el punt de trobada i de cohesió social entre les diferents comunitats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per un ful·là, fa dervers d'un any
me causa certa desconfiança l'edició d'aquests llibrets quan no hi ha classes de català gratuïtes per ningú. Deixin de gastar doblers i tinta en llibrets, que no serveixen de gaire, i paguin professors i lloguin espais per a cursos gratuïts de català!
Els cursos de l'IEB varen esgotar les places en qüestió d'hores... i són de pagament
Valoració:4menosmas
Per més o mens, fa dervers d'un any
Los hay que llevan 50 años y a lo que llegan es a decir bon dia.
Mi finca: 15 viviendas. La mitad de todos los rincones del mundo mundial.
Ni uno habla mallorquín.
Solo mi mujer, servidor. El del segundo y los del tercero que son unos de Palma, del Raiguer y el otro des Migjorn.
Valoració:0menosmas
Per Ho necessita molt, fa dervers d'un any
Que n,hi guardin un exemplar a l, emigrants, que li fa molta falta !
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente