algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Els artistes visuals arriben al Parlament per a defensar les bones pràctiques professionals

203661

El dijous 15 de setembre a les 17.00 hores, un parell d'hores abans que s'inauguri oficialment la Nit de l'Art 2022, els artistes visuals de les Illes tendran un dia històric. La Comissió dEducació, Recerca i Cultura del Parlament de les Illes Balears debatrà i votarà la Proposició no de Llei (PNL) sobre el Codi de Bones Pràctiques Professionals a les Arts Visuals.

El projecte de l'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Visuals (AAVIB) serà presentat a la Comissió per la diputada Helena Benlloch (PSIB-PSOE). En cas d'aprovar-se, el conveni haurà de ser signat pels Consells Insulars de Mallorca, Eivissa i Formentera amb la patronal d'artistes visuals de les Balears, principal entitat col·legiativa de la comunitat autònoma. Fins ara el codi només ha estat subscrit pel Consell Insular de Menorca, la ratificació del qual va ser signada la setmana passada a Maó pel conseller de Cultura Miquel Àngel Maria i el president de l'AAVIB, Alex Ceball.

L'aprovació del PNL establirà mínims de bones pràctiques professionals entre els artistes i les administracions insulars fins que entri en vigència l'Estatut de l'Artista, el qual es troba actualment en treball interministerial i el text definitiu del qual hauria d'estar llest al desembre per al posterior procés parlamentari en la Cambra dels Diputats.

La creació de l'Estatut Europeu de l'Artista va ser aprovat pel Parlament Europeu el 20 d'octubre del 2021 per majoria aclaparadora (543 vots a favor, 50 en contra i 107 abstencions). L'Eurocambra va sol·licitar a la Comissió una proposta que fixi un marc per a les condicions de treball i normes mínimes comunes a tots els països de la Unió Europea. L'any 2020 l'epidèmia del coronavirus va provocar al continent unes pèrdues acumulades al sector cultural de 199.000 milions d'euros.

Pel president de l'AAVIB, Alex Ceball, el 15 de setembre serà un dia històric per als Artistes Visuals de les Illes Balears: «Només el fet d'arribar al Parlament a debatre i votar el codi de bones pràctiques després de 50 anys demanant un Estatut de l'Artista és un fet històric, que ha passat gràcies a la voluntat política i un treball immens de diàleg amb totes les forces representatives, que ens omple d'emoció i alegria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.