algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Sol·liciten «un augment urgent i suficient de la plantilla» i la millora de la informació i més puntualitat als SFM

201711

L'Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren ha fet arribar al Conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí i Ribas, un document que conté diverses reflexions i sol·licituds sobre el funcionament dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Les reflexions de l'associació són:

«La nostra satisfacció per les intencions i voluntat manifestada en el sentit de voler millorar, augmentar i estendre la xarxa ferroviària de Mallorca».

«Es urgent reduir les emissions de gasos dels vehicles motoritzats que escalfen el planeta i que en el cas de les Balears suposen més del 40% de les emissions».

«El tren es el mitjà de transport motoritzat que pot transportar més persones de forma eficient i segura, amb menys consum de territori i menys emissions de gasos d’efecte hivernacle».

«La nostra insatisfacció per la deficient prestació del servei ferroviari».

«Els horaris i les freqüències publicades, en massa ocasions no es compleixen».

«No hi ha interventors suficients en els combois i sovint es produeixen comportaments incívics d’alguns usuaris que generen malestar i a vegades discussions entre els propis usuaris».

Tot i que s’han augmentat les freqüències, sovint l’espai i la capacitat dins els combois es insuficient».

«El descontrol en la circulació dels trens es evident, amb canvis inesperats d’andanes, canvis de comboi a l’estació intermodal quan els usuaris ja estam acomodats».

«Seients bruts i altres banyats per l’aigua de condensació dels aires condicionats, delaten la manca de neteja i supervisió dels combois a l’estació intermodal».

«Temperatures extremadament fredes i no controlades dins els combois en les primeres hores del matí».

«Manca de seients a l’estació intermodal per a la gent que fa llargues esperes per ser ateses en el servei d’informació».

«Manca de personal d’atenció als usuaris i usuàries que genera llargues esperes en el servei d’informació».

«Prestació precària i manca d’eficiència de les diferents empreses privades que disposen de concessions de serveis de SFM, amb freqüència observam escales mecàniques i ascensors avariats i també combois fora de circulació per manca de manteniment adequat».

Les sol·licituds que han fet arribar al conseller són:

«Un augment urgent i suficient de la plantilla, especialment conductors i interventors de SFM».

Millora del servei d’informació, comunicació i megafonia dins els combois i a les andanes».

«Més puntualitat i més capacitat en hores punta».

«Més confort i neteja en els combois».

«Sancions dissuasives per corregir les concessionàries que no presten un servei eficient i de qualitat als usuaris i usuàries de SFM».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa dervers d'un any
Pel que diuen els de l'associació d'usuaris, si es vera, hi ha motiu suficient per a que s'hi impliqui la Presidenta Armengol.
Amb l'emergència climàtica que tenim a damunt, necessitem reduir dràsticament la nostra major aportació al canvi climàtic, l'abús de cotxes que circulen per Mallorca. Necessitem un bon tren, però així com expliquen, està ben clar que no està preparat per ser una alternativa vàlida.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente