algo de nubes
  • Màx: 20.5°
  • Mín: 11.28°
11°

Absolen tots els encausats en el cas Confeti

Una dotzena de ciutadans han estat sotmesos, des del 13 de juny, a un judici a l'Audiència Provincial de Palma en el qual la Fiscalia demanava un total de 29 anys de presó. Es tracta de l'anomenat cas Confeti que fa referència a una acció de protesta pacífica al Moll Vell de Palma contra la massificació turística.

El 'cas confeti' es remunta al 2017, quan un grup de persones varen encendre bengales a la zona del Moll Vell de Palma, entre la zona del pantalà i la de restaurants. En un vídeo publicat per Arran a les xarxes socials, es podia escoltar un fragment de la cançó 'Not welcome', del grup de rap Lágrimas de Sangre, i es podia veure com els joves llançaven confeti. L’acció es va fer per a denunciar el turisme massiu que «destrueix Mallorca i que condemna la classe treballadora dels Països Catalans a la misèria».

En aquest procés judicial, s'acusava una dotzena de persones per aquells fets, però algunes d'aquestes persones ni per edat, ni per altres circumstàncies, ja no eren, o no havien estat mai militants d'Arran i, de fet, algunes de les persones acusades ni tan sols es trobaven a Mallorca aquell dia.

Després que els encausats hagin aportat nombroses proves i testimonis, l'Audiència Provincial ha dictat una sentència absolutòria per a tots els acusats.

«En el cas sotmès a judici no es donen conductes de caràcter violent i, com es desprèn de la doctrina exposada», remarca al sentència. A més, destaca que només «dos dels acusats varen participar en una concentració de protesta contra la massificació que comporta el model turístic a les Illes. No va ser degudament comunicada a l'autoritat la seva celebració, però no per això els participants varen deixar d'estar dins de l'àmbit de l'exercici dels drets a la lliure expressió (article 20.1.a) i a la reunió i manifestació (article 21 Constitució), si bé amb incompliment del requisit de comunicació prèvia a l'autoritat».

Així, l'Audiència explica que «no es tracta de criminalitzar la conducta dels qui, en el legítim exercici del dret de manifestació o reunió, al marge de l'existència o no d'autoritzacions administratives, participen d'un acte de reivindicació, del signe que fos, sinó de castigar la conducta dels que enfosqueixen aquest dret, assimilant o incloent-hi, conductes de caràcter violent». I remarca que en el transcurs de la concentració «es varen activar pots de fum i, al menys, una bengala i es va llançar confeti», amb què «no es va causar cap mena de dany o perjudici, més enllà de les molèsties produïdes pel fum a les persones situades a les proximitats. Ningú no ha formulat cap reclamació de cap tipus. No es va alterar la pau pública entesa com assenyala la jurisprudència i, sobretot, no es va executar cap acte de violència de cap mena».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa dervers d'un any
@geu, es evident pels seu comentari que amb sort igual te la ESO acabada, pero no res més, i el que es evident es que de lleis no en te n.p.i., pero clar els seus "amos" possiblement de la Tribu Unga Unga Unga Voxquimans, li diven que lladri el que li diven, i vopstè ho fa, peró tranbquil no li daran ni un duret ni un lloc a cap llista a on pugui amb molta sort sortir a algun ajuntament, perque resulta que tot Vox i a tot Espanya te just 5 batlles, i curiosament a 5 p0oblets petits que sumats tots els habitants no passen de un poc més de 1000 persones. Ara seguesqui amb les seves obssesions malaltisses, pero pot tractar de fer el accés a la Universitat i quei sap igual hasta es pot matricular a la carrera de Dret, no entendrà ni la priomera i mes sencilla lliço, pero miri no perdra el temps amb comentaris ridicula, si no hens fes a tots llàstima la veritat es que ens faria moltes rialles, comentari a comentari, amb els sues multinicks. Pobret.
Valoració:6menosmas
Per Na Caponata, fa dervers d'un any
@geu

Més molestes tu, i ningú t' ha demanat quatre anys de presó, tontaco.
Valoració:12menosmas
Per Això no hi ha qui ho aguanti!!, fa dervers d'un any
@geu.
VES TE'N A LA MERDA.
Valoració:9menosmas
Per Moet, fa dervers d'un any
@geu

...Txa, txa,txaa...si tu no tiene felisidaaa...de sabio no tienes naaa ...🎉
Valoració:7menosmas
Per L'extrema dreta i els altres, fa dervers d'un any
No va ser només l'extrema dreta que va carregar contra l'acció pacífica, tot i que cridanera. PSOE, PP i empresariat turístic també va carregar fort. La llei mordassa el PSOE i Podemos encara no l'han derogada.
Valoració:19menosmas
Per geu, fa dervers d'un any
Déjate de pijadas. Aquí los únicos que han molestado a los comensales han sido ellos.
Seguro que cantarías de manera diferente si entre los comensales estuviesen tus padres. Betzol.
Que protesten todo lo que quieran, pero respetando a las demás personas. ¿Tan difícil es entender algo tan lógico?
Valoració:-72menosmas
Per Quins oremus!, fa dervers d'un any
I ara qui indemnitza a aquests joves i a les seves famílies, per tots els mals de cap i l'estrés que els han fet patir? Hi ha dret a això?
Jo vos jur, que si li féssin a un fill meu, faria asseure als acusadors en fals al banc dels acusats.
Més els valdria que denunciàssin a tots aquests ultres d'extrema dreta,que quan no destrossen locals socials, pinten façanes i agredeixen a persones pacífiques.

Valoració:36menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente