algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

La campanya 'Tots som referents lingüístics. No t'excusis!' arriba a les Balears

201027

El Moviment per l'Escola en Català a les Balears, format per set entitats sindicals i educatives, ha començat la campanya 'Tots som referents lingüístics. No t'excusis!', amb l'objectiu de conscienciar a persones i entitats que treballen amb nins i adolescents "a ser conscients que són referents lingüístics" i animar-los a defensar el català.

Plataforma per la Llengua, una de les entitats que forma part del Moviment per l'Escola en Català, ha exposat en una nota de premsa que, a les Balears, el català ha passat de ser la llengua habitual del 45 per cent de la població el 2004 a només el 36 per cent el 2014. Per aquest motiu, aquesta campanya cerca revertir la situació.

La campanya, que inicialment es va fer a Catalunya amb el manifest 'Carta oberta al conjunt de la societat catalana', va començar amb l'inici de curs i va promoure un conjunt de demandes individuals i col·lectives que pretenen revertir la tendència decreixent de l'ús social del català.

Ara, es recupera amb aquesta campanya la 'Carta oberta al conjunt de la societat de les Balears' i s'anima a les persones i entitats a donar suport a través d'un espai de recollida de firmes que ja ha superat, en total, les 37.000 adhesions.

Per conscienciar els «referents lingüístics» del seu paper en l'ús del català, la campanya compta amb cartells, xerrades i continguts audiovisuals. A més, s'han editat un conjunt de guies orientades a diversos sectors estratègics per oferir consells i proporcionar eines i recursos. D'aquesta manera, famílies, professors, entrenadors esportius, monitors d'oci i de menjador i l'administració són els protagonistes de les cinc guies d'aquesta campanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Adrover, fa dervers d'un any
Si, després de tants d'anys, encara no entenem que totes les problemàtiques bàsiques i perilloses que patim tenen totes la mateixa causa, és a dir un fons polític, i ens activam en conseqüència, mai en sortirem. Salut i consciència!
Valoració:0menosmas
Per venga, fa dervers d'un any
Vamos a ver, si una vez llegada, U. HORA, Diario de Mallorca y ahora para más recochineo Fibwi Live, se "normalizan" de una vez por todas.
Hay cosas que no se pueden "aguanta"
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente