cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.39°

[VÍDEO] Llancen una campanya perquè els turistes entenguin la necessitat de reduir el consum d’aigua a les Balears

200651

El secretari general de l’Agència Balear de l’Aigua, Juan Calvo, i el gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Xisco Mateu, han presentat, aquest dimarts, la campanya de divulgació que posaran en marxa en el marc del projecte LIFE+ WAT’SAVEREUSE i que té l’objectiu de promoure els beneficis de la reducció del consum d’aigua i la seva reutilització als entorns turístics.

Aquest projecte europeu està promogut per l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i compta amb un consorci de nou socis de les Illes Balears, Catalunya i Occitània. Els tres socis balears són l’AETIB, l’Agència Balear de l’Aigua i el Cluster Químic de les Illes Balears (CLIQIB).

Cadascun dels tres territoris participants ha elaborat una campanya divulgativa enfocada cap a la necessitat de reduir el consum d’aigua al sector turístic. La campanya de les Balears té un pressupost de 50.000 euros i es desenvoluparà en línia en els cinc idiomes dels principals mercats emissors de l’arxipèlag: anglès, francès, alemany, castellà i italià; i també en català. Consisteix en un vídeo genèric i diferents càpsules de 20 segons que inclouen una explicació de la necessitat, seguides d’una recomanació i, finalment, un missatge de sensibilització que convida a prendre acció.

Tots els continguts de la campanya es podran consultar a través del microsite del projecte, també en sis llengües, i al qual s’hi podrà accedir a través d’un codi QR que es podrà trobar en els allotjaments turístics col·laboradors. Aquest portal s’ha dissenyat amb la intenció de ser molt visual i de difondre la delicada situació hídrica que pateixen les illes Balears.

Les oficines de relacions públiques a l’estranger de l’AETIB també faran difusió de la campanya que tendrà continuïtat amb unes guies de bones pràctiques que s’estan elaborant i un repositori de consulta de noves tecnologies de l’aigua per posar a disposició d’empreses i administracions vinculades al sector turístic. Així mateix, es duran a terme tallers i reunions amb el sector turístic i administracions locals per comunicar aquestes mesures d’estalvi i reutilització de l'aigua.

L’objectiu últim del projecte es contribuir a mitigar el problema de la manca d’aigua a les Illes Balears afavorint la millora del cicle de l’aigua a tota la cadena de valor del sector turístic. En aquest sentit, la implementació de mesures d’estalvi i reutilització redundarà en la reducció de la pressió sobre els aqüífers i la seva recuperació, incrementant la resiliència de les illes davant futures sequeres amb l’actual context d’emergència climàtica.

LIFE+ WAT’SAVEREUSE té una durada de tres anys i un pressupost d'1,5 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa dervers d'un any
Com qui sent ploure.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente