nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

[VÍDEO] Maria Antònia Oliver: «Nosaltres sabem perfectament que el monument de sa Feixina és un símbol feixista... i l'extrema dreta també ho sap»

Ona dBalears, l'espai transmèdia dels Mitjans Mallorquins, ofereix una entrevista a la presidenta de l'Associació Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver.

Maria Antònia Oliver fa un balanç molt positiu dels darrers sis anys, els que han transcorregut des de l'aprovació de la Llei de Memòria Històrica i destaca que «han estat uns anys durant els quals s'ha fet molta feina de recuperació de la memòria històrica i, especialment amb les exhumacions de cadàvers de víctimes del franquisme».

Oliver també destaca la bona feina feta a partir de relacionar memòria històrica i ensenyament, i en aquest sentit destaca el postgrau posat en marxa per la UIB i el curs de formació en la matèria destinat al professorat.

Pel que fa al monument de sa Feixina, la presidenta de Memòria de Mallorca es mostra partidària de tomar-lo i declara que «nosaltres sabem perfectament què significa aquell monument, és un monument feixista i com podem veure aquests dies, l'extrema dreta també ho sap».

Oliver també parla en l'entrevista de la postura de l'Associació que presideix respecte de la Casa del Poble de Palma i respecte de la casa d'Emili Darder que, encara avui, ocupa de manera il·legítima, l'exèrcit espanyol.

Finalment, Maria Antònia Oliver explica els objectius més immediats de Memòria de Mallorca.

Podeu veure l'entrevista completa al següent vídeo:

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per , fa dervers d'un any
és que solament cal veure l´escut, que és fatxa, fatxa.
Valoració:0menosmas
Per És ver, fa dervers d'un any
Cert, el PP tomba ponts sense manies. Com així els que governen ara no tomben el monument feixista? Fàcil, perquè tenen por.
Valoració:1menosmas
Per Ckar, que ho saben!, fa dervers d'un any
I el PP també ho sap. Perque si no van tenir manies per esbucar un pont modernista, obra d'un gran arquitecte nostro, catalogat com a monument històric-artístic, i contra tots els informes dels tècnics, no té cap altre sentit, que s'oposin a l'enderrocament d'un monument feixista, més lleig que pegar a un pare, que a sobre incumpleix les normes de la Unió Europea.
Valoració:7menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
Idò. Heu sabem tots. ¿Qué més vols?
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente