Divendres, el Consell de la Joventut de les Illes Balears va presentar l'informe de l'Observatori d'emancipació del primer semestre de 2021.
Els resultats d’aquest informe ens ofereixen unes dades alarmants ja que la població jove de les Illes Balears cada dia ho te més difícil per a emancipar-se. Actualment només un 16,2% dels joves d’entre 16 i 29 anys està emancipat, un 5% menys que al 2018.
«L’emancipació d’aquest semestre ha estat la més baixa des de 2006, els joves amb el sou mitjà actual podrien accedir a un habitatge de 29,3m2», va comentar Elena Ruiz, presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya.
El 42% de la població jove de les Balears treballava a la primera meitat del 2021 i encara així necessitaria destinar el 97,8% del salari individual al lloguer o el 82,9% a la quota hipotecaria.
«Lideram la tassa d’ocupació, estam a la cua de la tassa de temporalitat però també tenim el cost més alt d’accés a l'habitatge», va remarcar Jordi Prunés, vocal de relacions externes del Consell de la Joventut de les Illes Balears.
Aquest informe també ens proporciona dades relatives al gènere ien què es pot veure que encara és més complicat per a les dones. «A les Balears un 90% dels homes fan jornada completa mentre que només la fan un 75% de les dones, i el 68,9% de les persones que treballen a temps parcial ho fan de manera involuntària», va explicar el sociòleg Joffre López Oller, autor de l’Informe.
«Unes dades desoladores que representen que el 30% de la vida laboral dels joves de les Balears seran feines precàries», conclou l'informe.