muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

Les Balears commemoren el Dia d'Europa amb una declaració de defensa de la pau i la solidaritat amb Ucraïna

El Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional per a sumar-se a la celebració del Dia d’Europa, el 9 de maig, el qual commemora el desig de pau i d’unitat al nostre continent. Amb aquesta declaració, expressa la solidaritat de les Illes Balears amb el poble d’Ucraïna i la reivindicació de la unitat i dels valors democràtics d’Europa.

Declaració institucional del Govern de les Illes Balears amb motiu del Dia d’Europa, aprovada a proposta de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez:

«El Govern de les Illes Balears vol sumar-se amb una declaració institucional a la celebració del Dia d'Europa, el 9 de maig, que commemora el desig de pau i unitat del nostre continent.

L’any 1950 es va gestar l’embrió europeu sobre les runes de la Segona Guerra Mundial; una aliança ideada com una nova forma de cooperació política per assegurar la pau entre els pobles europeus.

Actualment, encara que l’esperit primigeni d’unitat, pau i solidaritat continua indemne, la invasió russa a Ucraïna amenaça d’enfonsar els sòlids valors democràtics d’Europa.

El Govern de les Illes Balears reitera la seva condemna més ferma de la invasió de Rússia a Ucraïna, demana el cessament d'aquesta guerra injusta i injustificada i reclama el retorn a la legalitat i el dret internacional.

Precisament ara que el projecte europeu comú està en fase de construcció amb l’horitzó de la guerra al continent, el Govern de les Illes Balears vol reivindicar els valors d’unitat i d’agermanament amb el poble ucraïnès.

El Govern de les Illes Balears, en aquest Any Europeu de la Joventut, vol posar en valor la necessitat de crear perspectives de futur per als nostres joves. Cal impulsar oportunitats de coneixements, d’habilitats i de competències, perquè les noves generacions es mereixen un futur ecològic, inclusiu i digital.

El Govern de les Illes Balears continuarà centrant l’acció exterior en el reconeixement europeu del fet insular mediterrani. Així, des d’una mirada europeista i mediterrània, es vol posar de manifest la importància cabdal d’una estratègia europea per a les illes. Som territoris vulnerables i necessitam que Europa reconegui aquestes mancances per poder construir el nostre futur en termes d’igualtat amb la resta de territoris continentals.

Avui, en la commemoració del Dia d’Europa, el Govern de les Illes Balears demana valentia i fermesa a les institucions europees en l’adopció de noves polítiques d’asil i de cooperació, així com en la defensa dels valors democràtics i la solidaritat amb tots els pobles que pateixen la repressió, la guerra i la barbàrie».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.