algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Un miler d'alumnes de la UIB participen en un projecte per promoure la salut mental

Més d'un miler d'alumnes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han participat en el projecte 'Promes-u', que té com a objectiu la promoció de la salut mental entre els universitaris.

La iniciativa, coordinada pel grup d'investigació en Trastorns Mentals d'Alta Prevalença (Tramap), el lunics i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Balears (IdlSBa), és finançat per l'Institut de Salut Carles III.

Segons ha explicat la UIB en una nota de premsa, el principal objectiu de l'estudi és promoure la salut mental entre els alumnes, «un col·lectiu ja vulnerable que s'ha vist especialment afectat durant la pandèmia».

En aquest sentit, «a més de fer una radiografia de l'estat de salut mental dels estudiants», el projecte pretén avaluar la implantació de dues intervencions en línia destinades a promoure la seva salut mental.

Per això es realitzarà una primera intervenció amb tots els participants mitjançant l'entrega d'un informe personalitzat sobre la seva salut mental, oferint pautes i recomanacions personalitzades en funció dels aspectes que ha de millorar cada alumne i informant-los de recursos gratuïts d'atenció a la salut mental a les Balears.

Després d'això, s'oferirà un programa d'intervenció psicològica en línia a aquells participants amb risc de presentar depressió i o ansietat que vulguin millorar la seva salut mental.

L'estudi es desenvoluparà durant els anys 2022 i 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.