nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Pau Emili Muñoz: «El Correllengua ha estat un èxit. Demanam a les institucions que apostin pel català com a eina de cohesió social»

Joves de Mallorca per la Llengua ha organitzat la primera gran activitat de mobilització popular després de la pandèmia. Milers de persones han participat en un Correllengua 2022 que ha servit de represa de l'activitat social. Parlam amb el president de l'entitat, Pau Emili Muñoz Canyelles, que ens parla del balanç que han fet del Correllengua 2022.

Quin balanç general feis del Correllengua 2022?

Per a la majoria de membres de la nostra organització aquesta era la primera vegada que organitzàvem un Correllengua i ho hem viscut amb gran sorpresa per la quantitat de gent que ha participat i amb alegria en veure que tot sortia tant bé. Estam molt contents i la valoració és totalment positiva.

Quines són es xifres de participació a aquesta mobilització?

Estam pendents de fer els càlculs totals. La suma de tots els participants a aquest Correllengua és possible que superi les 10.000 persones.

Heu aconseguit una important implicació de les institucions en el Correllengua, quin missatge els enviau als actuals gestors de les institucions?

El missatge és molt clar, és necessari que les institucions no només donin suport a activitats com el Correllengua sinó que cal que des de les institucions es facin polítiques en pro dels ideals del Correllengua i apostar perquè la llengua catalana sigui una eina de cohesió social, fer-la més viva, amb polítiques pròpies...

Una de les fites importants d'aquest Correllengua és que Joves de Mallorca per la Llengua torna a comptar amb un equip humà ben preparat per afrontar reptes organitzatius importants...

Estam molt contents de l'equip que hem format. Durant el Correllengua tot ha funcionat molt bé, amb molta coordinació. Hem demostrat que logísticament estava tot molt ben preparat, ha estat tot molt cooperatiu... hi havia els responsables de suport tècnic, els responsables de xarxes, els de marxandatge... és un orgull saber que a Mallorca tenim joves tan preparats i capaços.

La Primavera que ve hi haurà nova mobilització popular impulsada per la vostra entitat?

Sí, segur, l'any passat va funcionar molt bé el 'Treu la llengua', enguany el Correllengua i estam convençuts que l'Acampallengua també funcionaria. L'any que ve farem una d'aquestes tres activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Una realitat innegable, no una colònia., fa dervers d'un any
Cohesió social per a que ens vegin com el que som, una comunitat diferenciada d´espaÑa de parla catalana, i no una colònia dels feixistes intransigents.
Valoració:7menosmas
Per Una realitat innegable, no una colònia., fa dervers d'un any
Cohesió social per a que ens vegin com el que som, una comunitat diferenciada d´espaÑa de parla catalana, i no una colònia dels feixistes intransigents.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente