algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

L'Obra Cultural Balear se suma a la campanya 'Mantinc el català sempre, a tot arreu i amb tothom'

197847

L'Obra Cultural Balear (OCB) participarà activament en la iniciativa del col·lectiu Mantinc el català de mantenir l'ús de la llengua catalana durant 21 dies, a partir del dia de Sant Jordi, segons ha anunciat a través d'un comunicat. A més d'animar a sumar-se a la campanya 'Mantinc el català sempre, a tot arreu i amb tothom', l'entitat també ha demanat «no canviar de llengua en situacions en què habitualment es fa de forma innecessària».

Des d'aquest dissabte i fins al proper 13 de maig, l'OCB ajudarà a la difusió de la campanya, la qual pretén fomentar l'ús del català, i posa èmfasi en el manteniment i l'extensió del seu ús social, considerat «el repte més important que afronta, actualment, la llengua catalana i potser un dels més grans de la seva història», han afegit. Segons ha manifestat el president de l'OCB, Joan Miralles, «revertir la caiguda de l'ús social del català, especialment entre la població més jove i en el món virtual, és la clau per garantir-ne el futur».

«El nivell de coneixement de la llengua no és cap obstacle per utilitzar-la en tots els àmbits», ha insistit Miralles, recordant que «l'enquesta d'usos lingüístics a les Illes Balears de l'any 2014 demostrà que el 96'8% de la població de les Balears entén el català».

En aquest sentit, l'OCB considera que «l'opció de canviar d'idioma davant un desconegut, d'entrada, és absolutament injustificada». La campanya recorda que l'ocultació de la llengua pròpia en moltes de les nostres interaccions diàries –una decisió personal d'efecte aparentment restringit– acaba provocant, a la llarga, efectes socials devastadors: la no integració lingüística dels nouvinguts, la dissolució del paisatge lingüístic, la falta d'utilitat de la llengua pròpia, la pèrdua de referents lingüístics per part d'infants i joves, l'obstaculització del relleu generacional...

La campanya 'Mantinc el català sempre, a tot arreu i amb tothom' durarà 21 dies, ja que, segons els experts, aquest és el temps que es necessita per consolidar un nou hàbit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per fantàstic, fa mes de 2 anys
Una campanya amb un lema més que normal, el que hauria de ser sempre i amb tothom.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente