nubes dispersas
  • Màx: 18.29°
  • Mín: 8.69°
18°

El Pi reclama que les competències de caça han de ser insulars i no del Govern espanyol

El Pi-Proposta per les Illes Balears s’ha reunit a Binicomprat amb representants de les Societats de Caçadors de Mallorca per reivindicar que les competències en matèria de caça són insulars i que no correspon a Madrid regular aquest àmbit.

Aquest fet ha succeït després que el passat 18 de febrer de 2022 el Consell de Ministres espanyol aprovés l’avantprojecte de llei de protecció, drets i benestar dels animals. Aquesta iniciativa legislativa ha rebut una fortíssima contestació del món de la caça, ja que limita de manera dràstica aquesta activitat a través de l'acumulació d’exigències administratives i burocràtiques, l’obligatorietat d’esterilitzacions dels cans, les limitacions d’edat dels animals i redaccions molt obertes que poden donar lloc a interpretacions que facin inviable la caça.

La norma «esgota la matèria, pel fet que la regula amb tal grau de detall que no deixa marge a les comunitats autònomes per establir una política pròpia en aquest àmbit», ha criticat el president de la formació, Tolo Gili. «La caça és una activitat amb una gran tradició a les Illes Balears, que al llarg del temps s’ha anat ordenant i planificant. La caça exercida de forma responsable pot ajudar al manteniment de la biodiversitat i donar continuïtat a una activitat molt arrelada que ajuda a mantenir les finques rústiques», ha afegit.

En aquest mateix sentit, la vicepresidenta d’El Pi, Xisca Mora, ha assenyalat que «no hi ha ningú que estimi i valori més els seus animals que els pagesos i els caçadors. Òbviament que no els veuen com a mascotes en aquesta visió urbana que informa de manera clara l’avantprojecte de llei». Per això, considera que s’ha de defensar una caça compatible amb el medi ambient i amb la protecció dels animals, i rebutja «mesures que en el fons impedeixen o fan molt difícil l’exercici d’activitats cinegètiques i que són mesures pensades a la contra de la caça. És a les Illes Balears qui correspon definir l’ordenació i les exigències de detall per a l’exercici de la caça», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Costafreda, fa mes de 2 anys
Si així ens hem d´estalviar voure a qualcuns fatxas fent el cafre, tot exhibint damunt el seu cap certes parts d´animals caçats, benvingudes sian les competències !
Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 2 anys
Volem competencies, pero les sabem exerci? Estam preparats per poder dur a terme un servici a la societàt que sigue adécuate a les circunstancies.
Basta voure com les cabres invadiesen els boscos i no se fan plans per conseguí una densitat de població sostenible. Les cabres evitan que se regeneren les plantes dels boscos.
Hi ha llocs on els moixos invadiesen les zones boscoses properes a les urbanizacions i no se fa res. Atacan a la fauna tradicional tortugués i llorigueres de conills.
Uns cuants diputats al Congreso dels Diputats farien posible una Llei de Caça mes justa.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente