nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.8°

Intenten repostar a un benzinera d'Eivissa i es neguen a servir-los: «No tenemos obligación de saber catalán, es la lengua de otra comunidad»

Nova discriminació greu a un client pel sol fet d'optar per usar la llengua pròpia d'Eivissa a un establiment comercial de l'Avinguda de Sant Josep, a la ciutat d'Eivissa.

La discriminació s'ha produït aquest dissabte a la benzinera Galp situada l'Avinguda de Sant Josep, a la Ciutat d'Eivissa. Els treballadors de l'establiment «s'han negat a atendre'ns en català, al·legant que sols atenien en la llengua oficial i que no tenien cap obligació de saber eivissenc» explica I.S., client de la benzinera que s'havia adreçat en català als treballadors.

I.S. ha explicat a dBalears que es va adreçar a la treballadora de la benzinera i li va dir «ple de 95, per favor», a la qual cosa la treballadora li va dir que no l'entenia i que «no tenc cap obligació d'entendre el català perquè és una llengua d'una altra comunitat», el client li va recordar que l'Estatut d'aAutonomia de les Illes Balears, en el seu article 4 defineix la llengua catalana com la pròpia de les Illes Balears.

I.S. ha explicat que ja ha interposat una denúncia a la Plataforma per la Llengua i també va omplir un full de reclamacions i ha declarat que «malauradament, això passa més sovint del que ens pensam, per això és ben necessària una Llei de Consum que reguli els drets lingüístics dels consumidors» i ha afegit que «a ca nostra tenim dret de parlar la nostra llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Nuria, fa mes de 2 anys
Lo único que tengo que decir es que yo siempre voy a esa gasolinera y la verdad es que me tratan muy bien ademas de que siempre me reciben con una sonrisa y mucha amabilidad, en conclusión no me parece normal que una empleada que es muy maja te trate mal por eso!! Sinceramente no pienso que te haya hablado mal sino que tú lo has entendido así, yo a esa gasolinera le doy un 10/10.
Valoració:-14menosmas
Per Rafa, fa mes de 2 anys
Pues me parece fantástico, que cada uno haga lo que más le apetezca, pero por favor no seamos paletos y niñatos, quieran o no, estamos en una parte de España y tenemos la suerte de poder hablar en dos idiomas y entendernos y reírnos y disfrutar y … en el mundo que vivimos y todavía hay gente que quiere meterse en un agujerito y decir que quien no hable y no piense como yo pues no me “ajunto” … anda ya!!!!!
Valoració:-15menosmas
Per Isabel, fa mes de 2 anys
A mi em va passar igual a Palma en un autobús.Vaig demanar ,en català, quin era l'horari de l'últim autobús en aquella línia.Anava al teatre i no volia tornar a peu .No va contestar i quan va pujar un company va fer guassa sobre mi.El meu marit va intervindre i vaig fer una reclamació a la companyia.Em van donar la raó però no sé a ell què li van fer.Es inaceptable la burla sobre un client i a més no voler entendre català.
Valoració:9menosmas
Per Dolors franquet, fa mes de 2 anys
Hem de ser molt ferms amb la defensa de la llengua, que els de fora diuen, com fa poc va fer el cap de faba d' en feijo, volem imposar...A LA NOSTRA TERRA, els que imposen son ells, desde fa mes de 300 anys, a qui no li agradi, s' en pot anr per on ha vingut, no els necesitem per RRES. Hi ha africans, alemenys, americans etc. que en poc temps parlen la nostra llengua que no es tan dificil, però la VAGANCIA i PREPOTÈNCIA dels que venen a colonitzar i imposar, no tan sols la llengua, sinó també els seus , que nosaltres hem sigut tant ingenus de respectar ( feria de abril etc), no es pot tolerar mes si tenim DIGNITAT DE POBLE , amenaçat de ma de jutges mercenaris d' un estat que sempre ha tingut una sola cosa com objectiu: la anihilació de la nostra cultura i la acparacio del nostre territori. El TERRITORI es l' unic que els interessa de nosaltres, el demes l' odien, com ja varen demostrar amb el famos: " a por ellos", es igual si es a Catalunya, Balears o pais valencià.
Valoració:9menosmas
Per Xavier Pinell, fa mes de 2 anys
És el problema de la immigració no qualificada,.
Valoració:10menosmas
Per X Castane, fa mes de 2 anys
Al Sr Pepe i a Fanàtics els hi diria que amb gent com ells es com el català es veu menyspreat a casa nostre. Amb las seves respostes es veu el llautó que porten a sobre. Quina pena em feu. La solució es un boicot a aquesta benzinera i el amo tardarà poc em canviar la dependenta!!!!
Valoració:16menosmas
Per Que vegin que perden clients, fa mes de 2 anys
Un pic, jo vaig anar a una farmàcia de la qual era client, perque treballava molt a prop i a la sortida m'hi aturava a comprar el que necessitava, i que sempre m'atenien bé, respectuosament i en Català. Però un dia me vaig trobar darrera del mostrador a una al.lota que també me va fer la xulada de dir que no m'entenia "hablando en Mallorquín"i jo vaig donar la volta i m'en vaig anar sense comprar. Després vaig parlar amb la propietària de l'establiment i me va dir que la persona que s'havia negat a atendrer-me, era filla de pares peninsular però nascuda aquí, que entenia i sabia parlar el Català, però que no li havia donat la gana que els clients parlàssin en la llengua nostra i que la renyaria.
Ho vaig tornar a comprar perque un mal treballador se pot trobar a qualsevol empresa i perque els coneixia, però a comerç que vaig que me fan awuests numerots, m'en vaig sense comprar i no hi tirn més.
També he de dir que he anat a molts de comerços on m'han demanat en Castellà, que he contestat en Català i m'han seguit en Català i a vegades han estat mallorquins, però altres se veu que son castellanoparlants de llengua materna i fins i tot l'altre dia, la dependenta d'un fornet que tenia l'accent de tenir una llengua eslava, li vaig parlar en Mallorquí i me va contestar en la nostra llengua tota amable i agradosa.
I és que hi ha més bones persones que gent dolenta, però als dolents no en queda d'altra que posar-los al seu lloc i fer que ens respectin.
I al que no li agradi, ja sap que ha de fer..
Valoració:21menosmas
Per Dins quin cap cap el que cap dins aquest cap?, fa mes de 2 anys
Ja sap l´amo de la gasolinera que perdrà molts de clients?
No hi anirem! I sí, som molts els illencs autòctons!
Valoració:10menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys
En canvi, si parlen sinès, tot d´una els atenen!
A aprendre xinès s´ha dit i oblidar-vos de l´espanyol!
Valoració:5menosmas
Per Marta, fa mes de 2 anys
Em consta que a aquesta gasolinera la dependenta és una mica estúpida. Jo també vaig ensopegar amb ella i el problema no era per un tema llinguístic. No hi he tornat.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente