algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Creus que els partits que donen suport al Govern banalitzen la creixent marginació del català que es viu a les Balears?

'Prou! Tenim dret a viure en català'. Amb aquest lema, més de 300 persones es varen concentrar aquest dissabte a Palma per reclamar una major implicació en la defensa de la llengua i l'exigència de poder viure en català.

Convocats per Enllaçats per la Llengua, i amb l'adhesió d'una quinzena d'entitats, els manifestants reivindicaren «la normalitat d'aquesta llengua a les Balears per a poder viure plenament en català». La concentració es va reproduir a la resta de territoris de parla catalana.

Segons explicà Carles Cabrera, secretari de normalització lingüística del STEI Intersindical, «la clau per a aconseguir la normalitat del català, no sols a les aules, sinó també a nivell social, en qualsevol cas, la tenen els parlants d'aquesta llengua que han de ser ferms en la seva defensa i en el seu ús».

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que els partits que donen suport al Govern banalitzen la creixen marginació de la llengua catalana que es viu a les Balears. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, per això cal dir 'pou' i exigir poder viure en català.

-No, fan tot el que poden des de les institucions per promocionar l'ús social de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hem descobert el motiu, fa mes de 2 anys
Sense voler, amb l'avîs de que hi havia una falta tipogràfica que només era una manera de comunicar-nos amb la redacció, hem descobert perque se publiquen totes les animalades, insults, mentides i calúmnies d'aquesta gentola feixista i maleducada que ve a molestar: Surten totes aquests atacs, perque no llegeixen els comentaris abans de publicar-los.
És menys greu del que pensava.
Valoració:0menosmas
Per No m'ho puc creure, fa mes de 2 anys
Quan he escrit el comentari de "Your eyes only" era perque ho corregíssiu i no ho publicàssiu.
Valoració:1menosmas
Per For yours eyes only, fa mes de 2 anys
Cal dir PROU, però heu posat POU.
Valoració:2menosmas
Per Que tornin a l'escola i que aprenguin a fer bonda., fa mes de 2 anys
És que entre els gonellots mentiders, que s'han inventat que el Mallorquí, el Menorquí i l'Eivissenc no son modalitats de Català si no llengues que venen del Castellà, del "Moro",, de l'Occità (no saben on és Occitània), del Rús o fíns i tot que és un "dialecte", sense dir de quina llengua ni cap més explicaciô, la immigració monolingue del Castellà espanyols i estrangera, amb poques ganes de fer feina i moltes de comandar a fora casa i de maltractar a la bona gent d'aquí, fins i tot parlen de que s'hauria de prohibir el Català i d'expulsar-nos a noltros de les nostres illes, perque no volem adaptar-nos a ells. Així és la xuleria d'aquesta gentola.
Jo crec que el que necessiten és tornar anar a escola. I que a més de Català, Geografia i Història, s'els ensenyàs educació, bons modals i sobre tot ètica. Perque amb tot els que diuen i que fan i tot el mal que li inflingeixen a la nostra terra, demostren que les seves ments son un complet desastre. I com éssers humans que son, ténen dret a que s'els expliquin les coses com son en realitat i a conviure amb la gent sense pensar que s'els ha de tractar a fuetades, només per la peresa de no voler-se integrar, o perque volen carregar-se totes les llengues i cultures d'Espanya que no siguin la castellana i les derivades s'aquesta, perque pensen ertòneament que si perd llengues i cultures, Espanya serà més gran.
Valoració:5menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys
Bona part de culpa del fracàs de la convocatòria d'ahir la té el Govern d'Armengol. La desafecció social fa por. Per altra part la societat civil, les entitats que la representen, són molt poc crítiques. Si hi sumam el desànim que hi ha avui en dia referit al procés català, idò ja tenim tots els ingredients necessaris perquè la gent quedi a casa.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente