nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Un grupuscle d'extrema dreta amenaça els directors dels centres d'ensenyament

Un grupuscle d'extrema dreta autodenominat 'Profesores Libres de Ingeniería Social' ha assenyalat que l'omissió de tota referència al castellà com a llengua vehicular en la Llei d'Educació de les Balears «no l'exclou en absolut de ser llengua plenament vehicular», i que la responsabilitat d'assegurar el 25 per cent del castellà en els centres recau sobre els seus directors «i ningú més».

L'associació ha recordat el pronunciament del Tribunal Suprem en resposta al rebuig de la Generalitat de Catalunya a considerar el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament. Segons la seva interpretació, l'alt tribunal considera que excloure el castellà com a llengua vehicular seria «manifestament inconstitucional».

Els extremistes s'aferren a unes declaracions del conseller d'Educació i FP, Martí March, que va afirmar que «es posi o no la vehicularidad del castellà en la norma de les Illes, aquesta és doctrina del TC, que diu que les llengües oficials són vehiculars» i amenacen els directors dels centres amb dur-los als tribunals, ja que «són ells i ningú més» els que tenen l'obligació d'imposar el castellà a l'alumnat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per xisca, fa mes de 2 anys
Resposta: si som estrangers, deixeu d'emprenyar i sortiu del país. Si som espanyols, i no vos agrada. Sortiu de Mallorca, que prou terres teniu per recorre.
Valoració:2menosmas
Per Quin desastre, fa mes de 2 anys
@Xisca. Mentres Espanya no dóni la independència a Catalunya, València, Illes Balears, Euskadi i Galícia, el mínim és que se puguin acollit a les lleis espanyoles. I que se pugui tenir la nacionalitat espanyola,a falta d'una altra. O és que ara no voleu reconéixer la independència, però intentau fer-nos a tots noltros apàtrides, uns pàries i que només se'ns apliquin les lleis espanyoles que puguin condemnar-nos ?
És això, el que voleu els fatxes? Perque si és així tampoc pagarem impostos.
Valoració:3menosmas
Per xisca, fa mes de 2 anys
Una pregunta. Considereu les llengües de les diferents autonomies de l'actual Estat Espanyol, llengües estrangeres, o llengües espanyoles?

Valoració:-2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys
Sa constitució espanyola només diu expressament que es castellà és d'obligatori coneixement per a sa ciutadania (article 3) i que es poders públics ho han de fer possible (article 9), però no estableix que, més enllà que hi haja una assignatura de castellà, si això és suficient per a fer efectiu es coneixement d'aquesta llengua (que s'ha demostrat que ho és tot i que n'hi ha que no ho volen veure) s’haja d’establir com a llengua vehicular d'assignatures d'altes coneixements ni molt manco un percentatge
Valoració:7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys
La idea que els anticatalanistes són hispano forasters o son fills de famílies peninsulars és falsa. Tenim molts d'exemples de polítics i personatges cèlebres que pertanyen a famílies amb segles d'història a Balears que són més anticatalanistes que molts forasters. Relacionar anticatalanisme amb forasters és un tant perillós. Arribarem a relacionar el color de la pell amb l'anticatalanisme? Crec que una cançó de l'Església de Mallorca diu que el Bon Jesús és "blanc i roset". Prou de discriminar per orígens, color de la pell... Gràcies.
Valoració:6menosmas
Per Només aporten problemes. I problemes greus., fa mes de 2 anys
Que s'il.legalitzin tots els partirs d'ultradreta.Si ells no respecten les regles de la democràcia, és antidemocràtic tenir-los dins de les institucions i a sobre mantenir-los i enriquir-los amb els doblers dels nostros impostos.
Que se posin a treballar i que aprenguin a comportar-se com persones civilitzades, és el que deixin d'espenyar tot el que tanta feina va dur per construir.
Valoració:8menosmas
Per pere mateu, fa mes de 2 anys
Hispano- forasters a dojo, i res pus
Valoració:13menosmas
Per Mireu que ho arriben a set molt, de desagradables, fa mes de 2 anys
Si ells presenten denùncies a la Fiscalia contra ciutadans particulars, només perque han donat la seva opinió a les xarxes socials, els directors dels centres amenaçats estan completament llegitimats, per també presentar denúncies per amenaces, fetes per aquest mateix tipus de gent.
I el problema d'aquesta gent que no s'adapta és tan fàcil d'arreglar, que és tan natural com beure aigüa: Si no els agrada el Català, basta que se'n vagin a una comunitat monolingüe del Castellá i que no emprenyin més. Perque tanmateix, per moltes maldats que ens facin, noltros no renunciem a la nostra llengua, a la nosrra cultura, a la nostra Història, a les nostres arrels i a tot el que és nostro, per fer-nos uns pàries sense nom i subjugats pels castellans i similars.
No tenen cap dret i els que delinqueixen son ells. I de valents, estant tan protegits per les institucions, res de res.
Valoració:16menosmas
Per Se contradiuen ells tots sols., fa mes de 2 anys
Què llests! S'aferren a la Constitució per imposar els seus capritxos, que res diu la llei base sobre el que ells volen imposar, més aviat hi ha pàrrafs que defineixen tot el contrari, mentres que reneguen d'ella perque no els agraden les autonomies, ni que les dones tenguin els mateixos drets que els homes, ni que les llengues espanyoles no castellanes hagin de ser respectades, o que tenguin el seu lloc a les institucions, l'ensenyança i la cultura a dins el seu territori , més un llarg etcétera d'emperons.
Valoració:21menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys
Els seus pares no els ensenyaren bé?
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente