nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Els treballadors de SFM pausen les aturades però avisen que les reprendran «amb més virulència» si no hi ha progressos

El Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha decidit suspendre temporalment les aturades per la vaga, si bé han advertit que les reprendran «amb més virulència» si no es produeixen progressos.

Així s'ha expressat l'òrgan que representa els treballadors de l'empresa pública, en un comunicat en què apel·la els partits polítics «amb compromís de govern» perquè siguin ells els qui forcin canvis per no «deixar enrere el tren de Mallorca».

El comitè ha definit aquest pas com un «punt i seguit en les mobilitzacions», i ha manifestat que esperen que «el terratrèmol polític i social» que han provocat tengui properament «algun resultat».

Els treballadors han insistit en «la incapacitat del Govern per reaccionar», assegurant que continuen sense dialogar o presentar alguna proposta, i suggerint que el Comitè va destapar «les seves intencions de privatització dels fons europeus destinats a noves línies de transport sobre rails».

Cal recordar que la gestió pública del futur tramvia era la principal reivindicació d'aquesta vaga, així com una inversió més gran en la infraestructura ferroviària i la millora del servei de SFM, especialment davant l'arribada de fons europeus per la crisi derivada de la Covid-19.

Després dels quatre mesos de vaga, el Comitè creu que ara «hi ha una alternativa», gràcies al «suport social i la conscienciació de sectors i grups que han mostrat el seu suport», entre els quals Unidas Podemos i MÉS, que formen part del Govern. Aquests grups, ha incidit el Comitè d'Empresa, «no poden deixar que una matèria troncal com el futur del transport sostenible es dirimeixi en la foscor de la rebotiga del Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem, fa mes de 2 anys

Una bona noticia per a totes les usuàries i usuaris del tren. Esperem que ara la Conselleria de Mobilitat no s'ho agafi com una victòria per la seva intransigència, front a les demandes del personal de SFM que reclama més seguretat, més estabilitat i més extensió del servei públic ferroviari de Mallorca.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente