cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.61°
10°

254 alumnes d'intercanvi s'incorporen a la UIB procedents de 26 països d'arreu del món

Aquest dimarts, 8 de febrer, ha tengut lloc l’acte de benvinguda per als 292 alumnes d’intercanvi, estrangers i d'universitats de l'Estat espanyol, que s'incorporen a la Universitat de les Illes Balears al segon semestre del curs 2021-22. Amb aquesta rebuda, comença el programa de benvinguda i orientació per als estudiants d’intercanvi, un programa organitzat pel Servei de Relacions Internacionals de la Universitat.

Hi han intervengut el doctor Marc Nadal, vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació; el senyor Ricardo Sagrera, director del Servei de Relacions Internacionals; i el senyor Llorenç Oliver, tècnic del servei.

El programa d’intercanvi

Aquest febrer, 254 alumnes han vengut a la UIB procedents de 26 països d’arreu del món. D’aquests, 221 provenen d’universitats europees, americanes o asiàtiques i 33 són d’universitats de l'Estat espanyol. Els alumnes d’intercanvi s’incorporen a la comunitat universitària de la UIB en el marc de diferents programes de mobilitat universitària i d’intercanvi, com l’ERASMUS+, ERASMUS K107 o SICUE, i de convenis bilaterals signats entre la UIB i universitats de tot el món.

De quins països venen?

La majoria dels estudiants que venen d'intercanvi a la UIB són d'universitats italianes (54), d’alemanyes (47) i de franceses (28). Així mateix, la UIB és la destinació d’estudiants provinents de Colòmbia (11), Mèxic (7), Bòsnia i Hercegovina (7), Suècia (6), Rússia (6), Eslovàquia (5), Grècia (5), Hongria (5), Croàcia (4), Marroc (4), Polònia (4), Àustria (3), Regne Unit (3), Romania (3), República Txeca (3), Xile (3), Bèlgica (2), Bulgària (2), Dinamarca (2), Holanda (2), Portugal (2), Suïssa (2), Finlàndia (1).

De quins estudis són?

La majoria dels estudiants que han vengut ara a la UIB fan estudis de l'àrea de Ciències Socials i Jurídiques (178), seguits dels qui han triat estudis de l'àrea d’Arts i Humanitats (27), Ciències de la Salut (26), Enginyeria i Arquitectura (12) i Ciències (11).

Alumnes de la UIB que se'n van fora

Així mateix, aquest primer semestre, 109 alumnes de la UIB cursaran una part dels estudis fora de les Illes Balears. 91 se n’han anat a universitats estrangeres i 18 a universitats de l'Estat espanyol. Les destinacions principals dels alumnes d'intercanvi de la UIB són Alemanya (18), Itàlia (18), França (9) i Dinamarca (7).

Els alumnes que més s'animen a estudiar a altres universitats són els de Ciències Socials i Jurídiques (83), Arts i Humanitats (10), Enginyeria i Arquitectura (8), Ciències de la Salut (5) i Ciències (3).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.