algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Confirmada la recuperació de l'assignatura optativa 'Història i Cultura de les Illes Balears' per al Batxillerat

En el ple del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB) celebrat el passat dimarts es va confirmar la recuperació de l'assignatura optativa 'Història i Cultura de les Illes Balears' per al Batxillerat.

Des de la Direcció General de Planificació i Centres es va afirmar que la nova concreció i desplegament curricular provinent de la LOMLOE recuperarà aquesta matèria instaurada en temps del conseller Damià Pons i que s'havia impartit entre els cursos 2003-2004 i 2014-2015 i que el desplegament curricular de la LOMCE i la manca d'atreviment per part de l'administració havien fet desaparèixer.

«Vàrem ser pioners en aquesta reivindicació durant el curs passat aprofitant la commemoració impulsada per Germania 500 i el fet que tinguéssim una nova concreció i desplegament curricular de manera imminent. Conscients de l'oportunitat i de la necessitat de posar a l'abast de la comunitat educativa i l'opinió pública aquesta reivindicació el febrer de l'any passat vàrem començar a fer passes en aquest sentit», ha explicat la UOB Ensenyament.

Durant el mes d'agost, la UOB va entrar a registre una petició formal perquè la Conselleria tengués en compte les propostes relatives a la recuperació curricular dels continguts referents a la història i cultura de les Illes Balears.

A més d'això, a fi que el conseller tengués ben present les reivindicacions de la UOB i que aquestes no es perdessin en el laberint de la burocràcia de l'administració «vàrem enviar una carta directament a Martí March perquè fos ben conscient de la situació i la possibilitat de recuperació d'aquesta matèria».

A principi de curs, la UOB va impulsar una campanya d'adhesió a aquesta reivindicació mitjançant un formulari telemàtic que es va enviar a tots els centres de les Illes Balears. Aquesta acció la van realitzar de manera conjunta amb el professor Jordi Maíz. Aquest formulari el varen signar 450 docents a títol individual i 39 departaments (la majoria d'ells de Geografia i Història).

La UOB recorda que el desplegament curricular de la LOMLOE ja s'aplicarà a partir del proper curs 22-23 als cursos de 1r, 3r i 5è de Primària, 1r i 3r d'ESO i 1r de Batxillerat. «Això vol dir que el proper curs ja hi haurà alumnes que podran tornar a endinsar-se en l'estudi de la història i cultura d'aquesta terra», han remarcat.

Des de la UOB Ensenyament volen agrair la col·laboració a tots els companys que han participat d'aquesta reivindicació. «Com deia Josep Fontana, si aquest país s'ha de salvar, el salvarà la gent», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.