muy nuboso
  • Màx: 11.46°
  • Mín: 7.77°
12°

SFM cancel·la trens aquest dijous per la falta de personal i el Comitè d'Empresa lamenta «manca d'empatia i informació»

El Comitè d'Empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha criticat aquest dijous la «manca d'empatia i informació» de l'empresa de transports després de l'anunci de la cancel·lació de 17 circulacions en els recorreguts Palma-Marratxí, Palma-Inca i Palma-UIB.

En un comunicat, el Comitè ha expressat la seva «sorpresa» per la cancel·lació en un dia amb aturades previstes i derivades de la falta «endèmica» de personal de la qual fa anys que avisen.

Així, els representants dels treballadors han lamentat la «manca d'informació i empatia» per part de l'empresa, que deriva en informació «nul·la o contradictòria» per als usuaris.

També han advertit que si són ells els que han de traslladar la informació de les cancel·lacions als usuaris, les jornades de vaga poden convertir-se en una «bomba de rellotgeria impossible d'evitar per a qui pretén usar el servei públic».

El Comitè ha reiterat la seva crítica a la «incapacitat» del Govern, d'una banda, per explicar si els fons europeus serviran per a «finançar 'xiringuitos' privats» i, d'altra banda, «per tornar a reunir-se amb un comitè disposat a una negociació veraç i plausible».

Nova jornada d'aturades

Les mobilitzacions dels treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) segueixen aquest dijous amb aturades a primera hora del dia i a l'horabaixa.

Així, segons el calendari difós la setmana passada pel Comitè d'Empresa, hi haurà aturades que afectaran les franges entre les 07.05 i les 07.25 hores, entre les 08.05 i les 08.25 hores i entre les 09.05 i les 09.25 hores.
A més, també hi haurà aturades de 17.05 a 17.25 hores, de 18.05 a 18.25 hores i de 19.05 a 19.25 hores.

Les aturades seguiran el diumenge de 00.00 a 05.00 hores i de 10.30 a 11.30 hores i de 17.00 a 18.00 hores.

El Conseller demana que s'acabin les aturades

Dilluns passat, després de reprendre's les aturades, el conseller de Mobilitat i habitatge, Josep Marí, va demanar «una vegada més», que se suspengui la vaga SFM «pel perjudici greu que causa en els usuaris».

Preguntat per aquesta qüestió en una roda de premsa, Marí va considerar que el Govern podria aconseguir acords per a augmentar el personal en l'empresa, a pesar que els treballadors reclamen «una xifra molt important».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nofret, fa mes de 2 anys

El que hauria de dir el Senyor Conseller, es que per culpa de la Llei Montoro del PP (que al PSOE també l'hi va molt be i per això no l'han abolida), no es possible contractar més personal en els serveis públics.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente