algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 12.82°
20°

Associació Unificada de Guàrdies Civils: «Les Balears s'han convertit en una comunitat de pas, un destí a evitar i un autèntic infern»

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) organització que agrupa agents del cos militar que no permet que hi hagi sinticats, ha reivindicat aquest dijous que es doni «caràcter preferent als agents destinats a les Balears, com una mesura per a aconseguir que els nous guàrdies civils destinats a les Illes romanguin a la Comunitat durant almenys tres anys».

L'associació ha avisat que les Balears «s'han convertit en una comunitat de pas i un destí a evitar». «Lamentablement, la majoria dels guàrdies civils quan compleixen l'any obligat de permanència a les Balears parteixen a altres llocs de la geografia espanyola», han explicat.

Entre altres causes, AUGC atribueix aquest fenomen al fet que el plus d'insularitat que perceben els agents a Balears és «baixíssim i totalment insuficient», i per això «en general els agents arriben de manera forçosa, o en el seu primer destí en pràctiques».

Aquesta situació deriva en «una greu falta de personal» que es prolonga «des de fa més d'una dècada», i «comporta que les funcions que la Institució té encomanades es vegin minvades». Així, al seu torn l'escassetat d'agents «implica un increment de la criminalitat i una sensació d'inseguretat que perceben tant residents com visitants», i repercuteix en un «increment de la càrrega de treball que han de suportar els funcionaris aquí destinats». Això «fa que el lloc de feina a les Balears pugui arribar a convertir-se en un autèntic infern», ha subratllat l'AUGC.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Realment, és així!
És un infern.
Sanitat col·lapsada, merda de creuers, immigrants en pasteres que no sabem si tenen covid, immigrants en avions,(bravo per na Calvo que encara no els ha trobat)
Lloguers turístics on no és possible, exigències dels negacionistes (el cinturó al cotxe, el duen? Que no és una imposició? Com en Jocovid que també qüestiona
l´uniforme de tennis? És una imposició?
Un autèntic infern!
Ja va bé queno siguem els ciutadans de peu que ho diguem...

Valoració:14menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

@Jo i un pastor
Policía de la Comunidad?.
No creo que haga falta.
Bastaría que la Local saliese de los bares a currar un poco.
Alguien ha visto a un policía local últimamente?
Quiero decir lejos de las tiendas de ropa y zapatos del centro antendidas por señoritas pizpiretas.
Yo no.

Valoració:-19menosmas
Per Hi ha una solució, fa mes de 2 anys

No se pot obligar a aquests agents de la Guàrdia Civil, a quedar-se a les Illes Balears en contra de la seva voluntat. I encara menys si aquí ho passen tan malament.
El que s'hauria de fer sense falta, és crear un cos de policia autonòmica balear, perque tothom que s'hi presentàs estàs ben informat, ben assebentat i ben conscienciat de que és per treballar a Mallorca, a Menorca. a Eivissa. a Formentera i tal volta també a Cabrera, sobre tot a l'estiu fet pel qual haurien de saber parlar en Català vinguéssin d'on vinguéssin i fóssin d'on fóssin, perque és un requisit important ja que mai se podrien traslladar en concepte de policies autonòmics balears, a cap altre comunitat.
balears.
Però tot esta supeditat als doblers que ens torni el govern d'Espanya, perque aquesta és la part del problema que no se soluciona i un cos policial costa doblers.

Valoració:43menosmas
Per Catalunya insular, fa mes de 2 anys

S'han trobat de cara amb Astèrix i Obèlix? No, malauradament!

Valoració:15menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

La Guardia Civil es un cos paramilitar de difícil integració en una democràcia, començant per l'escassa possibilitat que tenen a l'hora de associar-se i reclamar drets tant simples i tan humans com estar de baixa per malaltia. Per això cal dissoldre el cos de la Guardia Civil i reconvertir els seus números en persones amb drets socials. Una Policia Autonòmica tal com està prevista en el nostre estatut d'autonomia ( però bloquejada per part del PSOE i el PP) podria ser una bona sortida per a tots els números de la Guardia Civils que saben parlar i escriure en català.

Valoració:35menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Si les balears és un infern, potser que vagin a missa.

Valoració:18menosmas
Per Jo i un pastor, fa mes de 2 anys

Si tenguèssim una policia de la comunitat no hi emportaria que en vengués cap, i no hauriam de sentir "háblame en español, que ésto es españa " el destí per els mallorquins és el mateix, en la diferència que nosaltres seguim aquí, als qui no els agrade, arruix de les Balears.

Valoració:34menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente