muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Òmicron ja representa el 80% dels casos de Covid-19 a les Balears i el pic podria arribar al final de la setmana que ve

La variant Òmicron, que continuarà augmentant al llarg de la setmana, representa actualment el 80 per cent dels casos positius detectats a les Balears de manera que, possiblement, «a finals de la setmana que ve es podria arribar al pic» de l'onada d'Òmicron, encara que és una cosa «molt difícil de predir».

Així ho ha explicat aquest dimarts en declaracions a Europa Press el cap del servei de Microbiologia de Son Espases, el doctor Antonio Oliver, que ha destacat el «clar descens» dels contagis per Delta que s'ha observat en les darreres jornades.

En aquest sentit, ha indicat que l'Hospital analitza una mitjana de 3.000 PCR diàries, de les quals entre el 30 i el 35% dona un resultat positiu -una mica més de 1.000-, i ha recordat que s'està «acabant de polir» la implementació dels circuits de notificació i verificació perquè els positius detectats per test de farmàcia es considerin vàlids.

Quant a la ràpida capacitat de transmissió de la nova variant i la possibilitat d'assolir la immunitat de ramat, Oliver ha insistit que «és aviat per parlar» d'això, ja que, si bé és cert que «generarà molts casos i infectarà un percentatge de població molt alt, això no descarta que pugui continuar evolucionant o vinguin altres variants».

Flurona a les Balears

Dimecres, la clínica Rotger va confirmar a Europa Press que abans de Nadal es va detectar un cas de flurona -coinfecció de Covid-19 i grip- a les Balears, concretament en un menor d'edat.

Sobre això, el doctor de Son Espases ha assenyalat que «no té cap rellevància clínica ni evolutiva de la pandèmia», de manera que «no ha de ser una cosa que sorprengui ni alarmi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.