cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Membres de la comunitat xinesa participen en una visita guiada a la Llotja i el Consolat per afavorir l’arrelament lingüístic

Els participants són membres de l’Associació Xinesa de les Illes Balears

Una quinzena de membres de l’ACHINIB (en català, Associació Xinesa de les Illes Balears) han duit a terme aquest dimecres una visita a la Llotja de Palma i el Consolat de Mar. Aquesta visita forma part d’una activitat emmarcada en el projecte de dinamització lingüística impulsat per la Direcció General de Política Lingüística, mitjançant la qual s’acosta la llengua catalana a la comunitat xinesa per tal de facilitar l’arrelament i el diàleg intercultural.

Des de final d’octubre, durant dos mesos i dues vegades per setmana, la DGPL imparteix un taller d’introducció a la llengua catalana a la seu de l’ACHINIB, situada al barri palmesà de Pere Garau. L’activitat té una bona acollida entre la comunitat xinesa i també en el si de la barriada. Arran d’aquest taller i de la relació establerta amb l’associació, ha sorgit interès per conèixer més la societat d’acollida. És per això que s’ha organitzat la visita a la Llotja i el Consolat, on els assistents han mostrat ganes d’aprofundir en la realitat cultural, social i política de les Illes Balears.

L’arquitectura i la música són dos aspectes que susciten interès per part de la comunitat xinesa. Per això, ja s’ha previst una propera sortida al Santuari de Lluc, fruit de la curiositat pel cant dels blavets. Es tracta segons fonts de la Direcció General: «d’acostar la llengua catalana a través de l’aprenentatge significatiu, que consisteix a apropar el coneixement aprofitant les temàtiques que motiven els alumnes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I què?, fa mes de 2 anys

Tanmateix, ja fa anys que sabem que "Hacienda no somos todos" . I que tot s'ho queden els que son a l'oest de l'oest de Catalunya i València i al sud d'aquest darrer país.

Valoració:2menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

@Marina Carol, no és una persona d'aquesta nacionalitat, és el president de l'entitat que ni tan sols ha traduït el nom al català. Però ara que ho pens, la corrupció és part de la cultura del sud dels Pirineus. Ells fan allò que feim... Hahaha

Valoració:4menosmas
Per Marina Carol, fa mes de 2 anys

De mica en mica... Un esforç molt interessant tant per als alumnes com per a la professora pel fet de parlar una llengua tan estranya a la nostra. Per molts anys! ( Què hi té a veure amb les classes que una persona d'aquesta nacionalitat degui diners? Perdoneu, però això és barrejar ous amb castanyes)

Valoració:1menosmas
Per Marina Carol, fa mes de 2 anys

De mica en mica... només fa falta començar perquè els altres s'adonin de la possibilitat de fer-ho, d'aprendre la llengua del país on han triat viure, endavant i que continuï.

Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

No os enteráis.
En un mes tenemos una Lonja idéntica en Pekin

Valoració:1menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa mes de 2 anys

No és una voluntat autèntica. L'autèntica integració es dóna quan creen famílies mixtes catalanoparlants. Dic que no és autèntica perquè el president d'ACHINIB té deutes amb l'agència tributària.

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Estam molt contents d'aquesta voluntat per integrar-se i ho valoram.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente