algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

#25N: Concerts, jornades de conscienciació, teatre i un minut de silenci pel Dia Contra les Violències Masclistes

Concerts, jornades de conscienciació, teatre i un minut de silenci commemoraran el Dia Contra les Violències Masclistes a Balears, que se celebra el 25 de novembre.
La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha presentat el programa d'activitats per a commemorar aquest dia, sota el lema 'Prou de neutralitat davant la violència masclista. Planta-hi cara!'.

El Govern planteja un programa amb concerts, activitats educatives i de conscienciació, teatre i un minut de silenci amb el qual segons la consellera de Presència, Mercedes Garrido, es cerca «que tota la societat s'impliqui en la lluita contra la violència masclista, acabant amb la neutralitat i l'equidistància i afavorint que tothom faci front a aquesta xacra».

La primera activitat que se celebrarà serà el concert 'Basta ja', el pròxim 19 de novembre a les 11.30 hores, a càrrec de Toñi Requena i Mavic en el mòdul de dones del Centre Penitenciari de Mallorca. Aquest mateix dia, a les 20.00 hores en el Teatre de Lloseta, tendrà lloc l'obra 'Antígones 2077', a càrrec de WeNeverSleep.

L'acte central serà el dia 25 de novembre a les 12.00 hores, amb un minut de silenci. Des del IBDona es demanarà a les empreses i comerços que facin un minut de silenci i surtin al carrer.

Posteriorment, el 2 desembre es desenvoluparà la Jornada 'Coordinació Interinstitucional d'Entitats Locals per la violència cap a les dones' en la seu de la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) i, finalment, el 10 de desembre, es faran les jornades 'La docència i la família en la prevenció de les violències sexuals'.

«La prevenció de la violència masclista exigeix que les persones que seran adultes el dia de demà no reprodueixin un model masclista i excloent de les dones, necessitem el compromís i la complicitat dels i les docents», ha apuntat Garrido.

A més, l'IBDona llança des d'aquest divendres una campanya en les xarxes socials amb la qual convida a tots els homes a publicar una fotografia amb la mà pintada de lila, etiquetant l'IBDona i afegint l'etiqueta #PlantaCara.

Actuacions des del Govern

Garrido ha reafirmat el compromís del Govern amb l'eliminació de la violència contra les dones des de la prevenció, l'atenció a les dones víctimes i la reparació. En aquest sentit, des del Govern han recordat que el pressupost per al 2022 del IBDona augmenta un 14,9% fins a arribar als 6,7 milions d'euros.

Quant a les accions realitzades, la consellera ha destacat que el programa SOIB Dona ja ha garantit un lloc de treball a més de 580 dones víctimes des de la seva creació.

El Govern ha assenyalat que un dels pilars fonamentals de l'atenció a les dones víctimes és el servei d'atenció i acompanyament 24 hores. Segons ha explicat la directora del IBDona, Maria Duran, en el cas de la violència sexual, els serveis d'atenció 24 hores han atès el mes d'octubre 395 consultes, 34 seguiments a les víctimes de violència masclista més vulnerables i 12 whatssaps, la qual cosa suposa un total de 441 comunicacions.

Quant a les telefonades en relació a l'octubre de 2020, hi ha un increment d'un 15,16%, sense comptar els seguiments i els whatssaps. Quant a la violència sexual, a l'octubre s'han comptabilitzat 12 telefonades en consulta per violència sexual en exclusiva i vuit més que, a més de violència sexual, també tenien violència masclista.

En relació amb l'acumulat fins al 31 d'octubre, s'han atès 2.350 dones. En concret, el servei d'atenció telefònica ha atès 122 casos de dones que han patit violència sexual i 47 dones que a més també han patit altres tipus de violència masclista.

Fins el 31 d'octubre d'enguany també s'han fet vuit acompanyaments a víctimes de violència sexual en hospitals i 53 acompanyaments a víctimes de violència masclista en els jutjats o en la policia.

El seguiment de les víctimes més vulnerables ha atès 426 dones en 2020 i 483 dones en el que va d'any, la qual cosa suposa un increment del 38,79%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.