nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El primer Nomenclàtor Geogràfic de les Illes Balears permet consultar un catàleg complet de topònims

El primer Nomenclàtor Geogràfic complet de les Illes Balears, que es pot consultar a través de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB), ha estat presentat aquest dimecres 3 de novembre pel conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la directora general de Territori i Paisatge, Maria Magdalena Pons, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior.

És important «comptar amb informació homogeneïtzada i normalitzada sobre els topònims de les nostres illes, que al cap i a la fi són la base per a la representació del territori en tots els seus àmbits», ha indicat Mir, ja que fins ara s'utilitzaven dades amb errades i incoherències. Aquest suport permet consultar un catàleg ordenat de topònims amb informació sobre la localització, el tipus d'entitat geogràfica i altra informació. El nou visor incorpora una sèrie d'eines que s'han desenvolupat expressament des del Servei d'Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) per facilitar el manteniment, l'actualització i l'accés a les dades.

La informació de partida del Nomenclàtor Geogràfic és el Mapa Topogràfic de les Illes Balears. Per tal d'estandarditzar les dades toponímiques disponibles, s'ha unificat la informació existent. Aquesta nova eina està cofinançada pel Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) 2014-2020 de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

Un gran trabajo. Enhorabuena

Valoració:0menosmas
Per P. X., fa mes de 2 anys

Serà un acte molt ben rebut per la cultura catalana.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente