muy nuboso
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.25°
12°

El Govern organitza el primer acte d’homenatge institucional en recordança de les víctimes del franquisme a les Balears

190029

La Llei 2/2018, de 13 d’abril, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears inclou el dret a la reparació i al reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, i declara el 29 d’octubre com a data simbòlica de record i reivindicació dels valors democràtics i la lluita per la llibertat.

La Vicepresidència de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica commemorarà enguany aquesta data amb un acte de reconeixement dels familiars de les víctimes del franquisme, que se celebrarà aquest divendres al Palau de Congressos de Palma.

L’acte central '29 d’octubre, Dia del Record' tendrà lloc a les 19 hores, amb l’homenatge a més d’un centenar de famílies de víctimes del franquisme de les Illes Balears, a qui se’ls lliurarà el certificat de víctimes del franquisme. Un document que la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica ha començat a lliurar aquesta legislatura amb l’objectiu de reconèixer la greu injustícia que patiren aquestes víctimes i les seves famílies.

Prèviament, i des de les 15 hores, el Palau de Congressos obrirà les portes perquè es puguin visitar tres exposicions, una de les quals, 'Sense oblit', s’ha creat arran de les fotografies cedides pels familiars per a aquest acte. També es podran visitar 'Memòries', de l’autora Marina Cànoves, i 'Les petites coses', de l’Institut d’Antropologia de les Illes Balears (IAI), Mapas de Memoria (CEIMEDH-UNED), Associació de Memòria de Mallorca i UIB. La intenció de la Direcció General de Memòria Democràtica és que aquestes mostres es puguin moure per altres indrets, ja siguin centres culturals, exposicions o als mateixos instituts de secundària de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marc, fa mes de 2 anys

El Govern ha trobat una bona excusa amb aquests actes per anar maquillant l'expedient de la seva inoperància, a risc d'arribar a avorrir els més entusiastes. Quin cansament! Un dia rere l'altre IB3 es posa al servei d'aquesta gent de Podemos que no té res millor a fer que passejar-se per cementiris i repetir el mantra de sempre,

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente