algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Més del 40% de les ofertes de feina a les Balears demanen FP

La Formació Professional (FP) ha augmentat la seva ocupabilitat a les Balears mantenint-se, per tercer any consecutiu, com la formació més requerida en les ofertes de feina, amb un increment en les vacants que sol·liciten aquest tipus d'educació de 2,2 punts percentuals interanuals i ja és demandada en el 41,9% d'aquestes. A nivell estatal, l'FP passa a ser també la formació més demandada (41,3% de les ofertes).

Així s'exposa un estudi d'Adecco Group Institute i Infoempleo, que assenyala que la demanda de titulats d'FP es distribueix de manera desigual entre les diferents comunitats autònomes. De nou, més de la meitat de les ofertes que requereixen FP a l'Estat espanyol (55%) són per a exercir treballs a Catalunya, Madrid i País Basc.

En el cas de les Balears, l'arxipèlag se situa en els llocs més baixos del rànquing autonòmic, concretament en el 15è lloc, amb un 1,12% de les ofertes de l'Estat dirigides a aquests professionals.

Dins de l'FP, el Grau Mitjà és el que ha tengut millor evolució a les Balears. Aquest és un requisit present en el 23,9% de les ofertes, 5,7 punts percentuals més que fa un any. En canvi, el Grau Superior d'FP s'ha demandat 3,5 punts percentuals menys a les Balears, i està present en el 18% de les vacants.

Per branques, Administració i Gestió (13,7%) continua sent l'FP més demandada a les ofertes d'ocupació a l'Estat. La segueix Electricitat i Electrònica (8,9%), Instal·lació i Manteniment (6,3%), Fabricació Mecànica (5,7%) i Informàtica i Comunicacions (3,8%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.