cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Les Balears obligaran a reservar pisos per a joves en les noves promocions d'habitatges protegits

Les Balears obligaran a reservar per als joves el 15 per cent dels pisos de protecció oficial de cada nova promoció en la futura Llei de Joventut.

Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el seu discurs d'obertura del Debat de Política General, que se celebra aquesta setmana al Parlament.

A més, Armengol ha destacat que ja s'han obtengut els primers pisos procedents de grans propietaris i fons d'inversió, i ha avançat que la meitat d'aquests pisos seran per a joves menors de 35 anys.

Les Balears compten amb un parc públic d'habitatge de 1.800 pisos, i segons Armengol en dos anys estrenaran altres 1.118 habitatges destinats a lloguer social.

Tot i això, la presidenta ha reconegut que no és «suficient» i que cal «actuar sobre la hiperinflació que afecta els preus dels pisos». En aquesta línia, ha assenyalat que el Govern «continuarà exigint a l'Estat que limiti els costos del lloguer» o permeti a les comunitats autònomes fer-ho.

Armengol també s'ha referit a l'augment de la factura de la llum, reivindicant la iniciativa de l'Institut Balear de l'Energia per a comercialitzar electricitat a preu de cost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.