algo de nubes
  • Màx: 17.97°
  • Mín: 8.69°
17°

El curs escolar començarà amb més del 70 per cent de la població adolescent i preadolescent vacunada

El Servei de Salut i les societats científiques de pediatria de les Balears estan molt satisfetes amb l'índex de vaccinació assolit per a la població infantil de les Illes. Aquest és d'un 70 per cent de primeres dosis, que en els pròxims dies es convertirà en pauta completa, abans de començar el curs escolar. Tant la coordinadora de Pediatria com les societats científiques han destacat el compromís exemplar mostrat pels joves amb la vaccinació.

La coordinadora de l'Estratègia de Pediatria del Servei de Salut, Margalida Cañellas, s'ha reunit amb representants de l'Associació de Pediatria d'Atenció Primària de les Illes Balears (APapIB) i de la Societat de Pediatria de les Illes Balears (SOPEBA) per analitzar els resultats de l'Estratègia Balear de Vaccinació en el grup de població diana de 12 a 19 anys, davant l'inici del curs escolar.

Cañellas ha destacat que són percentatges de vaccinació molt alts tenint en compte que la vaccinació de la població major de 12 anys va començar al mes d'agost. Actualment, el 66 per cent de la població de 12 a 15 anys i el 77 per cent de la població de 16 a 19 anys ja ha rebut la primera dosi. Aquestes xifres passaran a ser de pauta completa els pròxims dies.

La coordinadora de Pediatria ha remarcat que aquest nivell de vaccinació ajudarà a començar el curs d'una manera més segura i normalitzada. El fet d'estar vaccinats reportarà beneficis als joves, ja que en el cas d'esdevenir contactes estrets, segons els darrers protocols, evitaran les quarantenes domiciliàries de 10 dies. Això, alhora, assegurarà una presencialitat més alta dels menors als centres escolars i afavorirà l'educació en condicions d'igualtat d'oportunitats. Igualment, permetrà que els alumnes es recuperin dels possibles efectes físics i psicològics derivats de les mesures i restriccions adoptades per controlar la pandèmia. Així, la coordinadora ha manifestat que «és un compromís de tots els que tenim cura dels menors, perquè gaudeixin del més alt nivell de salut, promoure'n la recuperació física i psicològica i que tenguin un nivell de vida adequat per al seu desenvolupament físic, mental, moral i social».

Finalment, el Servei de Salut i les societats científiques pediàtriques volen agrair la participació dels menors i la col·laboració de les famílies en l'alt índex de vaccinació assolit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.