nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

El Consell de Mallorca planteja un pacte a 4 anys «que asseguri que no quedi cap persona discapacitada sense el recurs que necessita»

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, Javier de Juan, han iniciat aquest dijous una ronda de converses amb les entitats del tercer sector social que atenen persones amb discapacitat, amb l’objectiu d’assolir un gran pacte que millori els serveis i les condicions laborals del sector.

Cladera i De Juan s’han reunit avui amb representants de FOQUA, i en les pròximes setmanes ho faran amb la resta d’entitats de la xarxa pública de serveis socials per a persones amb discapacitat amb vista a fixar de manera consensuada els objectius i els compromisos de treball per avançar cap a la plena ciutadania de les persones amb discapacitat de Mallorca. La intenció és elaborar un document conjunt de propostes per aprovar-lo en un ple del Consell.

La presidenta Cladera ha afirmat que «l’IMAS i el Consell de Mallorca mantenim el compromís ferm de consolidar els serveis per a les persones amb discapacitat i millorar les condicions del sector. Per això avui hem començat a assentar les bases d’un gran pacte amb les entitats que ha de contribuir que les persones amb discapacitat de Mallorca puguin viure una vida plena i tenguin un rol social actiu i reconegut».

La presidenta ha afegit que «el pacte que plantejam és un pacte a 4 anys que asseguri que no quedi cap persona discapacitada sense el recurs que necessita, ja sigui una plaça residencial o de centre de dia, un servei específic com de suport a l'habitatge o ocupacional, així com ampliar els serveis que ja tenim i crear-ne de nous, a més de millorar les condicions tant per als usuaris com treballadors».

«En aquests moments ja estam treballant en l'ampliació de 500 places però a més a més volem innovar amb nous serveis», ha expressat Cladera.

500 places més

L’IMAS crearà enguany 500 places noves de discapacitat i augmentarà la dotació de la convocatòria anual per a projectes d’entitats del tercer sector. Des que va començar la pandèmia, l’IMAS ha mantingut els concerts amb les entitats del tercer sector i ha atès més de 4.000 persones amb discapacitat gràcies al treball telemàtic i personalitzat en el cas dels habitatges tutelats. A més, 1.800 persones amb discapacitat han tengut una feina mentre el mercat laboral s’ha anat reactivant gràcies als programes d’inserció sociolaboral de l’IMAS.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant, fa mes de 2 anys

En aquestes alçades de la pel.lícula encara demanen 4 ants! Qui dia passa, anys empeny.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente