muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

Josefa Costa Tur, nova presidenta del Consell Escolar de les Illes Balears i Bernat Josep Alemany, nou vicepresident

El Consell de Govern ha aprovat, aquest dilluns, els nomenaments de Josefa Costa Tur i Bernat Josep Alemany Ramis com a presidenta i vicepresident, respectivament, del Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB).

En primera instància, és el CEIB el que ha de triar les persones proposades per majoria de dos terços en primera votació o per majoria simple en segona votació. En cas que no s’assoleixin les majories esmentades, després de les votacions, el conseller d’Educació i Formació Professional ha de proposar les persones que han de ser nomenades president i vicepresident entre els membres d’aquest òrgan.

En data 22 de juliol de 2021, el Consell Escolar de les Illes Balears va comunicar a la Conselleria l’elecció de Josefa Costa Tur com a presidenta. El Consell Escolar de les Illes Balears no ha triat ningú per proposar-lo com a vicepresident.

El Consell Escolar de les Illes Balears és el màxim òrgan consultiu en matèria d’ensenyament no universitari dins l’àmbit territorial de les Illes Balears i l’organisme superior de representació en aquesta matèria dels sectors implicats. Els drets i les responsabilitats que li són atribuïts es refereixen a aspectes globals relatius a l’àmbit de les Illes Balears, vinculats directament a la programació general de l’ensenyament no universitari i amb efectes sobre la totalitat del territori. La seva composició, en concordança amb les seves funcions, suposa una àmplia representació ponderada dels interessos socials i professionals de les Illes Balears en el camp de l’educació.

Els nous responsables del CEIB

Pepita Costa té un grau de Turisme, Tècnic d’Empreses i Activitats Turístiques, de la UIB. Professionalment, fa 25 anys que treballa en l’àmbit privat, en una assessoria legal, fiscal i comptable de la seva propietat. Des del 2013, és la presidenta de la Federació de Famílies d’Alumnes d’Eivissa i, en representació d’aquesta Federació, ha estat membre del CEIB, del CEIE i del Consell Municipal de Sant Josep. Com a representant de la COAPA Balears, confederació que agrupa les diferents federacions de les Illes, és membre de la Junta Directiva de la CEAPA, la confederació nacional d’associacions de famílies d’alumnes. Destaquen les tasques de formació per a famílies que ha duit a terme periòdicament per donar a conèixer el funcionament dels òrgans de representació del sistema educatiu en què les famílies tenen veu i fomentar i incentivar, d’aquesta manera, la seva participació en tots els àmbits.

Per la seva part, Bernat Alemany té el títol de batxiller en Teologia i és llicenciat en Estudis Eclesiàstics per la Facultat de Teologia Santa Maria de Buenos Aires (Argentina). Va fer estudis de postgrau a la Facultat de Teologia de Catalunya. Respecte a la seva experiència en l’àmbit educatiu, de 1994 a 1998 va ser professor de religió a distints centres. El 2005 es convertí en director del Secretariat de Col·legis dels centres educatius Joaquim Rosselló (dels Missioners dels Sagrats Cors). De 2009 a 2017 va ser president d’Escola Catòlica de les Illes Balears i membre de la Junta Directiva Nacional d’Escoles Catòliques. A la vegada, va ser conseller en el Consell Escolar de les Illes Balears i en el Consell Escolar de Mallorca, a més de membre del Consell Social de la Llengua Catalana. De 2010 a 2017 va formar part de les plataformes pel pacte educatiu a les Balears Cercle per a l’Educació i Illes per un Pacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.