muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Porreres mostra el cadirat gòtic restaurat en el marc de les festes de Sant Roc

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, han presentat aquest dilluns el cadirat gòtic de la parròquia de Nostra Senyora de Consolació, restaurat recentment gràcies a la col·laboració entre el Consell i el Bisbat. La presentació s’ha fet en el marc de les fetes patronals de Sant Roc.

Busquets ha explicat que la restauració del cadirat gòtic és fruit de la col·laboració entre el Bisbat i el Consell de Mallorca per a la recuperació del patrimoni eclesiàstic, «molt nombrós i valuós a la nostra illa».

La vicepresidenta ha destacat que és un cadirat gòtic originari del convent de Sant Francesc de Palma encarregat a l’artista barceloní Macià Bonafé, al voltant de 1447. El cadirat va ser desmembrat al segle XVII i reubicat en dos indrets, al cor alt de l’església de Sant Francesc i al cor de l’església de Porreres, considerada la catedral de la part forana de Mallorca per les seves dimensions i riquesa artística.

La restauració ha consistit en una primera intervenció d’urgència integrada per la neteja mecànica i desinsectació els anys 2018, 2019 i 2020 per aturar els deterioraments actius. Més tard, es varen dur a terme les fases de neteja química, consolidació del suport ligni, consolidació estructural, tractament dels elements metàl·lics, i protecció final del conjunt.

La restauració ha tengut una durada de dos mesos i mig, i hi ha participat l’equip que integra el taller diocesà. Tot el procés s’ha documentat de forma gràfica i fotogràfica, i un informe tècnic n’explica els procediments i materials emprats.

El cost de les tasques desenvolupades des de l’any 2018 fins al 2021 ha estat de 50.000 € i ha estat finançat íntegrament pel Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.