muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

El GOB aprofita la veda de la tórtora per «abordar decididament» la seva conservació

187067

El GOB ha reclamat aquest dijous aprofitar la veda de la tórtora europea per «treballar la qüestió de fons» i «abordar decididament» la seva conservació, recalcant que «la caça no és el principal problema» d'aquesta espècie sinó la destrucció dels seus hàbitats, en ocasions afectades per pràctiques agrícoles intensives.

El GOB ha recordat que la tórtora europea «és una de les víctimes més evidents de la mala gestió mediambiental en l'àmbit global i local». Segons dades de seguiment científic, la població d'aquesta espècie migratòria va caure un 25 per cent entre 1998 i 2017. Altres estudis de major abastament situen el descens en un 70 per cent a Europa en relació amb la població de 1980.

En aquest context, el GOB ha celebrat que els territoris de l'Estat hagin «acatat enguany» les indicacions de la Comissió Europea d'establir una moratòria en la caça de la tórtora, gràcies al «procediment d'infracció oberta per les autoritats territorials contra les autoritats estatals i l'amenaça de possibles sancions econòmiques».

Des de l'entitat recalquen que la «causa fonamental» del declivi poblacional de la tórtora no és la caça, sinó la destrucció p alteració de l'hàbit de la cria, per canvis en el medi agrari, agricultura intensiva, etc. En qualsevol cas, amb la tendència a la baixa, la moratòria de caça és «imprescindible».

«Ara hem d'aprofitar aquesta treva que donam a les tórtores per treballar la qüestió de fons, i abordar decididament la conservació i millora qualitativa del medi agrari i la sostenibilitat del seu aprofitament, un àmbit que desgraciadament no està rebent l'atenció i intervenció necessària», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.