algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Noguera: «Necessitam capgirar d'una vegada per totes un model depredador que condemna els joves a un futur incert»

Coincidint amb la commemoració del dia Internacional de la Joventut, MÉS per Mallorca i Mallorca Nova destaquen les problemàtiques i reptes d'aquest col·lectiu. Entre les propostes que les dues organitzacions defensen, destaca la petició de derogar les reformes laborals del PP.

Les dues entitats consideren que la crisi social i econòmica derivada per la Covid-19 ha agreujat més encara la situació precària i així ho indiquen les dades. Si durant els darrers anys, el jovent ha estat un dels grups que més ha patit les conseqüències del treball precari i de la manca d'oportunitats, ara, la situació és encara més complicada.

El mercat laboral de Mallorca, sotmès a monocultiu turístic, ha minvat les possibilitats de la població més jove. En aquest sentit, el coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha insistit en la necessitat de «capgirar d'una vegada per totes un model depredador que condemna els joves a un futur incert». Segons Noguera «si les tendències d'emancipació i ocupació juvenil segueixen com fins ara, la nostra societat està condemnada a deixar una generació perduda, insegura i dependent». Tot, d'acord amb el coordinador ecosobiranista per mor d'un model que «arrossega el jovent per un camí que ja sabem que no funciona; cal un nou model que permeti garantir un projecte de vida digna».

La secretària general de Mallorca Nova, Maria Victòria Llull, ha denunciat com «els joves, fins i tot els més preparats, tenim problemes per trobar feines estables i ben remunerades». «El sistema ens ha condemnat a la precarietat i tota proposta per avançar cap a vides més dignes és benvinguda. S'ha de derogar la reforma laboral que ens precaritza, però també s'ha de facilitar l'accés a l'habitatge i afavorir l'emancipació i és urgent que canviem el nostre model econòmic», ha apuntat Llull.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.