algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Amics dels Llaços Grisos considera les paraules de Santiago sobre la vacunació «una ofensa al sector poblacional més vulnerable»

L'associació Amics dels Llaços Grisos ha reaccionat a les declaracions efectuades, aquest dimecres, per la consellera d'Afers Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, en les quals afirmava que «si en comptes de persones majors, morissin nins i joves a causa del coronavirus, no es debatria l'obligatorietat de la vacuna».

«Volem exposar el nostre rebuig a les manifestacions fetes per la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago pel que consideram una falta de respecte cap a la gent gran, i un menyspreu a les morts produïdes per la Covid-19, quan la majoria dels gairebé nou-cents decessos, a les Illes Balears, són de persones grans. Així com una manca de tacte, no només en relació a la situació sanitària que patim arran de la pandèmia actual, sinó també per la greu crisi econòmica i social a conseqüència d'aquesta», diuen.

L'associació considera les paraules de la Consellera com «una ofensa cap al sector poblacional dels més vulnerables i dels més afectats en molts d'aspectes, per la pandèmia que arrossegam des del març de 2020, i quan duim cinc onades de la mateixa» i recorden que «Tot i que es tracta del col·lectiu generacional amb major percentatge de vacunats, encara es produeixen contagis i morts per culpa d'aquest virus entre la gent gran».

L'associació Amics dels Llaços Grisos diu, també, que «consideram que, a hores d'ara, aquest tipus de conjectures manifestades per la consellera d'Afers Socials, estan de més, tenint en compte la realitat durant aquests desset mesos, en els quals les vertaderes víctimes d'aquesta pandèmia, contrastat per les dades oficials, han estat, principalment, les persones grans o amb patologies cròniques» i afegeixen que «no trobam adient que una membre del Govern, indistintament de que fos una opinió expressada a títol personal, faci afirmacions tan a la lleugera d'un tema tan complex i rellevant com és el de la pandèmia actual i, de tots els danys col·laterals als distints àmbits: sanitari, social, econòmic, treball, cultural...»

Per acabar, l'associació Amics dels Llaços Grisos, critica la posició del Govern en relació al impediment legal d'obligar a vacunar-se: «Ja que, com va defensar públicament la consellera, Fina Santiago, si fomenten la vacunació de totes les maneres possibles, mitjançant la restricció d'accés, per exemple a les residències de gent gran, exigint per a accedir-hi el certificat de vacunació o una prova de detecció negativa. Això, no és donar alternatives, ni estimular a que la gent es vacuni; més bé, és coaccionar la gent, i un atemptat contra els drets i la llibertat de les persones».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep Gri, fa mes de 2 anys

Aquesta gent no han entès res, han perdut el nord.

Valoració:-4menosmas
Per Associació ALG, fa mes de 2 anys

@M.
Si ha llegit el nostre comunicat de premsa, com bé ha publicat aquest diari, no hagués fet falses acusacions. Noltres som lliures de criticar el que consideram irrespectuós vinent d'una consellera, així com vostè i el de més abaix, fer campanya en defensa d'ella.
Per Víctor Echaniz, dels Estels Silenciats:
A la Consellera d'Afers Socials i Esports de Balears, Fina Santiago se li acut fer comparacions entre gent gran i nens per assegurar que llavors ningú no discutiria l'obligatorietat de la vacuna. Anem avançant cap a l'objectiu de vacunar fins i tot a l'escola bressol, doncs?



Nosaltres fa molt de temps que diem que si ens haguéssin internat els nens a les escoles, sense poder-los veure més que un cop a la setmana i cap sortida, ja seria tot cremat, s'acabaria ràpid l'aïllament que només protegeix els interessos de les patronals del sector residencial i l'administració, només preocupat per les estadístiques COVID, com si no poguéssin morir per cap altra causa, deixant de banda la #SalutMental i els #DretsHumans dels Estels.



Però tampoc s'hi atrevirien. Perquè és més fàcil i barat amb gent gran, grans depenents i amb discapacitat. Són molt VALENTS, arreu. Almenys de boca.



Per cert, amb la calor que fa, encara no se sap si ja han arreglat l'aire acondicionat de la Residència i centre de dia Oms-Sant Miquel, residència pública de Palma de Mallorca, segon any consecutiu sense arreglar. Poden morir d'un cop de calor, pero de COVID ni de conya. #vergonya Institut Mallorquí d'Afers Socials - IMAS

Valoració:1menosmas
Per Hipocresia, fa mes de 2 anys

@francesc mas:
Les vides i el futur arruïnats dels joves no ve tant d'una pandèmia que hem petit, patim i patirem tots sense distinció d' edat, com fruit d'una educació obsoleta, d' uns polítics corruptes de tots els colors, sense visió de futur, que no han atès ni una sola de les seves necessitats, d' un mercat laboral que les rebutja, de la despreocupació de molts pares...i puc seguir fins a l' infinit, perquè la llista és interminable. Però d'això no en parles, encara que tots, tu inclos, en siguem responsables.

Valoració:9menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Jo crec que aquesta gent no ha entès el que volia dir la Consellera, perque precisament les paraules de la sra. Santiago eren una crítica a la manca d'empatia cap a la gent gran..
Quan només se llegeixen els titulars, solen passar aquestes coses

Valoració:10menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Aquesta associació porta una bona coca mental, per tal d'anar contra el govern balear i en concret contra la Consellera, obliden que la competència per obligar a la vacunació depèn del Govern espanyol i que els jutges espanyolistes no ho permetrien defensant el dret a la llibertat, tal com l'entenen les dretes.

Valoració:-4menosmas
Per Francesc Mas, fa mes de 2 anys

Discrep totalment en la idea que les principals víctimes són la gent gran.
Això és un menyspreu absolut a la gent jove, que ha vist les seves vides i el seu futur completament arruïnats perdent un any d'educació, entrant en nivells de depressió, ansietat social i altres malalties mentals en nivells mai vists. Morir no és l'única forma de ser una víctima.

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente